Hírek Nincs kategorizálva

Kihirdették a Filmszakmai Bizottság tagjait

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere döntött az új Filmszakmai Bizottság összetételéről. A bizottság öttagú, mandátuma három évre szól, feladata a filmek „art” kategóriába való besorolásáról szóló döntések meghozatala lesz.

A Filmszakmai Bizottság tagjait Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyílt pályázati eljárást követően nevezte ki. Feladatuk az „art” minősítést kérelmező filmek megtekintése, és azok „art” minősítésére vonatkozó javaslat elkészítése lesz.

A bizottsági tagságra való pályázat feltétele volt, hogy a jelentkező filmművészeti, filmtudományi vagy mozgóképtanári végzettséggel, illetve gyakorlattal rendelkezzen.

A felhívásra összesen 35 pályázat érkezett. A miniszteri döntés értelmében a Filmszakmai Bizottság tagságára a következő szakemberek kapnak felkérést: Gőzsy Katalin filmtörténész, újságíró, az Index munkatársa; Ozsda Erika dramaturg, színész, forgatókönyvíró, kulturális menedzser; Czirják Pál filmtörténész, a Metropolis folyóirat szerkesztője; Fodor Gergely történész, igazgatásszervező, producer, az NMHH elnöki kabinetfőnöke; Szilágyi Andor forgatókönyvíró, rendező.

A felkérés a megbízási szerződés aláírásától számított három évig tart, a tiszteletdíj évi bruttó 800.000 Ft.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com