Nincs kategorizálva

King Kong 2005

Az eredeti King Kong egyike a világ legismertebb filmjeinek. Felejthető folytatásai és remake-jei után 2005-ben Peter Jackson alkotta újra. A Gyűrűk Ura rendezője akkorra már félisteni státuszt vívott ki magának: a stúdiók akármit kifizettek volna neki.

Peter Jackson az eredeti King Kong hatására lett filmrendező. Félig rajongása miatt, félig tiszteletből akarta feleleveníteni a történetet, hogy a mai gyerekek is láthassák. Az eredmény sajnos felemás. Senki sem tagadja, hogy remekül összeállított film a 2005-ös King Kong, nagy moziélmény, csak épp semmi maradandót nem ér el.

Ki tudja, miért? Talán mert a történet mégiscsak a század első feléből való, vagy talán mert Jackson maga sem vette kellően komolyan az egészet – de a nagy rendező nagy próbálkozása teljesen hatástalan maradt. A látvány lenyűgöző, a zene szintúgy (James Newton Howard), a színészek kitűnőek, maga Kong király még elevenebb, mint Gollam, a néző pedig el is felejti az egészet, amint kilépett a teremből.

Egyszeri megnézésre fölöttébb ajánlott. Többszörire is, elvileg. Gyakorlatilag lassan por fogja belepni a dévédét, a tévécsatornák pedig csalódottan bámulnak a nézettségre.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com