Nincs kategorizálva

Kontroll

Kontroll macilány
kontrollMárcius 15. (szombat) 22:10, Viasat 3
Március 15. (szombat) 3:00, Viasat 3

Azt gondolod, a magyar film csak búbánatos-depressziós, nézhetetlen művész-szenvedésekbõl áll? Vagy ellenkezõleg, azért nem nézel magyar mozit, mert a „mai magyar vígjáték” szerinted is minõsíthetetlenül igénytelen? Ha nem tudsz legalább egy kivételt mondani, akkor még nem láttad a Kontrollt.

Antal Nimród 2003-as (te jó ég, már olyan régi?) kultfilmje már bejárta a világot, mindenhol sikert aratva. Nem osztatlant persze – ne tagadjuk, azért vannak hibái. A legtöbb abból adódik, hogy bár világszinvonalú mozi lett, de azért csak magyar költségvetésbõl készült.
De ez alig-alig látszik rajta. A díszletet a budapesti metró alagútjai adják – hogy ezt hogyan sikerült ilyen izgalmas, kicsit misztikus, humoros és kicsit misztikus világgá varázsolni, az a készítõk titka. Mindenesetre tény, hogy profi fényképezéssel, meglepõ fényekkel, csattanós párbeszédekkel és igazi színészekkel sikerült színessé tenni ezt a jegyellenõrök, és metróvezetõk és aluljárólakók életét bemutató mesét.

Amirõl lehet, hogy az amerikai premieren lehet, hogy sikerült elhitetni, hogy teljes mértékben kitaláció, de mi, budapestiek tudjuk az igazságot…

Kontroll
színes magyar thriller, 107 perc, 2003

rendezõ: Antal Nimród
író: Antal Nimród
operatõr: Pados Gyula
zene: NEO

szereplõk:
Csányi Sándor (Bulcsú)
Mucsi Zoltán (Professzor)
Pindroch Csaba (Muki)
Badár Sándor (Lecsó)
Nagy Zsolt (Tibi)
Balla Eszter (Szofi)

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com