Nincs kategorizálva

Krzysztof Varga a Jameson Cinefest zsűrielnöke

Az egyik legismertebb lengyel író, Krzysztof Varga a Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál zsűrielnöke. Az apai ágon magyar származású művész több könyve nálunk is megjelent, így például a Lengyelországban rendkívül sikeres Turulpörkölt, amely lengyel perspektívából ábrázolja a magyarokat. Varga és társai 16 versenyfilmet fognak értékelni, ezek mind magyarországi premierek.

A további tagok: Grainne Humphreys, a dublini Jameson Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Harri Ahokas, a Finn Filmalap forgalmazási és fesztiváligazgatója, az egyik legjobb magyar operatőr, Kardos Sándor (A kis Valentinó, Egészséges erotika, Eldorádó) és az egyik legjobb magyar vágó, Lemhényi Réka, aki fiatal kora ellenére olyanokkal dolgozott együtt, mint Szabó István (Az ajtó) és Jerzy Skolimowski (Essential Killing). Idén először FIPRESCI-zsűri is értékeli a filmeket Miskolcon, nemzetközi ökumenikus zsűri pedig második alkalommal áll fel Magyarországon. A Jameson CineFest az első – és egyetlen – olyan filmfesztivál hazánkban, ahol a két fontos testület egyszerre lesz jelen.

Rudolf Dániel

Nem is tudom mikorra vezethető vissza a film iránti érdeklődésem (értsd szenvedélyes rajongásom), talán valamikor ovis koromban történt először, hogy éles kritikusi szemmel elemeztem a Gumimacik aktuális epizódjait. Azóta sok víz lefolyt a Dunán. Jelenleg az ELTE bölcsészkarán tanulok filmtudomány mesterképzésen, korábban kommunikáció szakon végeztem a Kodolányi főiskolán, és időközben diákzsűriztem is pár filmfesztiválon.

Filmek: Elsősorban a filmtörténet és a klasszikusok érdekelnek, ezen belül bármi, Bergmantól a B-noirokig. „Emberi gyengeségemnek” a klasszikus Star Trek sorozat iránti rajongásomat tartom.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!