Hírek Nincs kategorizálva

Krzysztof Zanussit magyar díszdoktorrá avatják

P1290570Díszdoktorrá avatják a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen Krzysztof Zanussi lengyel filmrendező-forgatókönyvírót, a svájci European Graduate School professzorát – közölte pénteken a budapesti Lengyel Intézet.

Az intézet közleménye szerint ez az első alkalom, hogy lengyel filmest ilyen magas kitüntetésben részesítenek Magyarországon.

A díszdoktorrá avatást, amelyre január 28-án kerül sor, az egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Intézete kezdeményezte, az esemény házigazdája az egyetem rektora, Szuromi Szabolcs lesz.

Ebből az alkalomból január 30-án a Duna műsorára tűzi a rendező Illumináció című alkotását. Ez volt az első film, amelyet a hetvenes években az idén 74 éves Zanussitól láthatott a magyar közönség.

Vághy Anna

Az ELTE film és magyar szakos hallgatója voltam, így az égvilágon semmi különös nincs abban, hogy imádok írni és filmeket nézni. Abban sincs, hogy hatalmas lelkesedéssel gyártok elméleteket (apró és egészen lehetetlen összefüggésekből is), abban inkább, hogy csak ritkán állják meg a helyüket, de kellő türelemmel és humorérzékkel talán szórakoztatóak, olvasója válogatja.

Filmek: Rendezőóriások, műfajiság és szerzőiség határai és leginkább e határok feszegetői izgatnak hosszan és töretlen szenvedéllyel – Kubrick, Tarantino, Coppola és leánya, Lynch, Lars von Trier, Cronenberg, Tarkovszkij, Terry Gilliam, Gondry, Nolan, Wes Anderson és Woody Allen (de az szerelem!).

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com