Magazin Nincs kategorizálva

Jelmezekre fel! – Legjobb Halloween-es sorozatrészek

Eljött a Halloween estéje, de még nincs jelmezötleted? Vagy eszed ágában sincs kimozdulni, de a hangulatot szívesen átélnéd a meleg szobádban? Nézd újra a legviccesebb, legötletesebb vagy legkülönlegesebb ünnepi epizódokat kedvenc sorozataidból. Alább a szerintünk legemlékezetesebb Halloween-es részek!

Bár a Halloween koránt sem magyar hagyomány, az elmúlt jó pár évben nálunk is egyre nagyobb érdeklődés és izgalom övezi október 31-ét. Sokan tematikus bulikban töltik az estét – ahogy mi is, gyere el a Marvel Halloweenra! –, míg mások inkább kerülik a beöltözős őrületet és otthoni kényelemben, melegben töltik el október utolsó estéjét. Nos, tartozz bármelyik csoportba is, íme egy lista a szerintünk legjobb Halloween-es sorozatepizódokról, ami garantáltan megnevettet, hangulatot csöpögtet az estédbe vagy királyfiként fehér lovon jelmezötletet ad az utolsó pillanatban.

A hivatal (7. évad 6. rész)

A Steve Carell-féle amerikai verzió 9 évadot élt meg, így többször is volt alkalom Halloween partit tartani a Dunder Mifflin papírkereskedelmi cég irodájában. A 7. évadban jelmezversennyel kötik össze az iroda dolgozói az október végi szokást. Ebben az időszakban Scranton városában már többen veszélyeztetik Michael Scott (Steve Carell) vezetői pozícióját. Ilyen például Darryl (Craig Robinson), aki a raktárból küzdötte fel magát saját irodába. Nem csoda hát, hogy a mindig gyermeteg lelkű Michael Darryl-nek öltözött, hogy legyen kibe belekötni. Angela (Angela Kinsey), az erkölcsi életét mindig féltve őrző könyvelőnek már csak a szexi ápolónő jelmez jutott a kölcsönzőben, Oscar (Oscar Nuñez) pedig tudatos vásárlónak öltözött, és milyen jól tette.

Ebben az epizódban Pam (Jenna Fishcer) Olive Oyl-nak, Popeye feleségének jelmezét és frizuráját vette fel. Hiába reménykedett azonban, hogy férje, Jim (John Krasinski) lesz az este spenótkedvelő kapitánya. Ő inkább csak amolyan tessék-lássék módon szája végébe biggyeszti pipáját. Egy figyelmes rajongó azonban kiszúrta, hogy Jim konstans módon irtózik a különböző jelmezektől, mindig megtalálta a módját, hogyan bújjon ki alóla. Szívemből szól. (Sergő Z. András)

Buffy, a vámpírok réme (2. évad 6. rész)

A Buffy, a vámpírok rémében Joss Whedon lerakta szerzői jegyeinek jelentős részét, és berobbant a köztudatba. Whedon váratlan kombinációkkal és humorral dobta fel a jól ismert kliséket: szuperhős vámpír, vicces átkok, ultramodern katonai bázis, a lerázhatatlan világ vége és a tinédzserlét horrorja keveredik a képernyőn a széria hét évada során. Nem véletlenül emelkedett kultstátuszba. Rettentően vicces!

A központi téma megkövetelte a parádés Halloween-i részeket, amelyek közül számomra mindenképpen a 2. évad 6. része a legemlékezetesebb, ahol a gonosz jelmez árus egy olyan átkot szabadít fel, ami azzá változtatja a kosztümök viselőit, aminek öltöztek: a vámpírok rémét ájuldozó nemes asszonnyá, a félszeg Xander-t (Nicholas Brendon) elit kommandóssá, Willow-t (Alyson Hannigan) szellemmé, Cordélia-t (Charisma Carpenter) pedig vadmacskává, akik körül rengeteg démonná, ördöggé, boszorkánnyá és herceg kisasszonnyá változott gyerek teszi pokollá Sunnydale városát. (Mlinárik Mariann)

Jóbarátok (8. évad 6. rész)

Az egyetlen univerzum, ahol egy rózsaszín nyúl és egy burgnyik (igen, jól értetted, egy burgnyik) szkanderpárbajba kezdhet, a Jóbarátoké. David Crane és Marta Kauffman kultikus és megunhatatlan, tíz évedet megélt szériája akkor is vicces, ha az ember már milliószor látta – nem véletlenül adja folyamatosan valamelyik csatorna idehaza is.

Ahogy semmi más sem, a Halloween sem megy simán a new yorki haveroknál: a burgonya és a sputnyik kereszteződéséből kifejezetten bizarr jelmezt eszkábáló Ross (David Schwimmer) és a Monica kosztümválasztásának áldozatául eső Chandler (Matthew Perry) például jól összevesznek, ki az erősebb. Akad egy kis cicaharc a lányok között is, amikor Monica (Courteney Cox) Macskanőnek, Phoebe (Lisa Kudrow) pedig Supergirlnek öltözik. Szerencsére a kosztümös összecsapásoknak a néző csak örülhet: sziporkáznak a poénok, és néhány igen szellemes jelmezötletet is kapunk: Joey (Matt LeBlanc) Chandlernek öltözik, Günther (James Michael Tyler) pedig Charlie Parkerként igyekszik meghódítani Rachel (Jennifer Aniston) szívét. Az övét nem sikerül – de a mienket a csapat ismét elnyeri. (Molnár Kata Orsolya)

Brooklyn 99 (2. évad 4. rész)

Bár a Brooklyn 99 – Nem százas körzet minden évben kiemelkedő figyelmet szentel a Halloween-nek, hiszen az első évadtól kezdődően örök verseny fut a szereplők között, hogy ki a legjobb detektív, a második évados rész a többinél is jobb. Ismét Jake (Andy Samberg) és Captain Holt (Andre Baugher) versenyeznek, a cél pedig, hogy Jake ellopja főnöke karóráját éjfélig. A tökéletes terv készen is áll, azonban váratlan fordulatok sokasága révén Jake végül megtörten, autó nélkül, letartóztatva találja magát. A végső megoldás persze briliáns és eszméletlenül szórakoztató. Az utolsó pár percben ismét lepereg előttünk az egész rész, de már Holt szemszögéből.

A merev, szabályokat követő és szigorú kapitány az orránál fogva vezette Jake-t és a nézőket is. Utólag pedig csak nevetünk magunkon és ámulunk a terv precíz kivitelezésén. Az egész persze koránt sem lenne ilyen szórakoztató, ha nem Halloween-kor játszódna a verseny. Így viszont láthatjuk a kemény-csaj Rosa-t (Stephanie Beatriz) szexi és flörtölő macskanőként, Hitchcock (Dirk Blocker) és Scully (Joel McKinnon Miller) medvebőrbe bújnak, sőt még Holt is jelmezbe kényszeríti magát a cél érdekében. A kezdeti hangulatot pedig Boyle (Joe Lo Truglio) kosztümmutogatása alapozza meg. (Kajdi Júlia)

Simpson Család (2. évad 3. rész)

Nem hiszem, hogy bárkinek be kellene mutatnom a Simpson családot. A 20 éve folyamatosan kijövő epizódokat elég nehéz elkerülni. A magyar vonatkozásokkal is bíró citromsárga família az amerikai televíziózás történetében számos rekordot állított fel, többek között 31 Emmy-díjjal tüntették ki. Homer Simpsont pedig a Men’s Health magazin az évtized filozófusának választotta meg 2005-ben.

Az animációs vígjáték sorozat Halloween-i különkiadása rendre az évad legmerészebb ötleteit felvonultató részeit tartalmazza. A Simpsonizált rémtörténetek közül az egyik legizgalmasabb az Edgar Allan Poe örökbecsű klasszikusát, A hollót, feldolgozó rész. (Mlinárik Mariann)

Castle (2. évad 6. rész)

Hol is történhetne gyilkosság Halloween-hez közeledve, ha nem egy kísérteties temetőben? Castle (Nathan Fillion) és Beckett (Stana Katic) ezúttal egy vámpírnak öltözött férfi halálának ügyében nyomoz, akit szíven döftek egy fa karóval. Miközben a nyomok lassan egy titokzatos vámpírkultúrába vezetnek, a dúsgazdag és gyerekes Castle éves Halloween-i buliját szervezi. Beckett-nek azonban nem igazán fekszik a beöltözés, így inkább humorral üti el a dolgot. Nem úgy a többi szereplő: Castle végül Poe mellett dönt, Martha (Susan Sullivan) Szörnyella de Frász-ként, Lanie (Tamala Jones) Macskanőként, Javi (Jon Huertas) kommandósként, Ryan (Seamus Dever) pedig orvosként érkezik a partiba. Tökéletes feloldása ez a kiemelkedően hátborzongató résznek.

Arról nem is beszélve, hogy a Nathan Fillion-nak hírnevet szerző Firefly sci-fi sorozat megannyi utalásának egyik legötletesebbjét hozza el ez a rész. Castle űrcowboy-nak öltözik, lánya pedig finoman ugyan, de némi lesajnálással megjegyzi, hogy itt lenne az ideje a továbblépésnek. Önirónia a köbön!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com