Nincs kategorizálva

Loft stílusú bútorok a teraszon (x)

Az indusztriális vagy loft stílus mára az élet legkülönbözőbb területein tud velünk szembejönni. A legtöbbekben végletes érzéseket kelt, utálják vagy imádják, de mindenkinek van róla véleménye. És hiába a sok ellenző, a stílus bizony visszaköszön a boltokban, szórakozóhelyeken, fotóstúdiókban, videóklipeken és egyre több otthonban is.

De mi ennek a népszerűségnek az oka? Mik az alapvető stílusjegyek? Hogyan tudsz Te is egy kicsit becsempészni ebből a világból az otthonodba? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a következő cikkben.

Honnan ered az indusztriális stílus, és mi is az?

A stílus maga Amerikából indult világhódító útjára. Bizonyára te is fel tudsz sorolni legalább kettő olyan filmet, amiben a főhős megfordul egy régimódi raktár kinézetű épületben, ahol talán még a régi rácsos teherlift is használatban maradt, majd megáll egy lakás ajtaja előtt, aminek az ajtaját kinyitva a legtöbb lakberendező álma nyílik meg előttünk.

Nagy, tágas terek, rengeteg téglaburkolat és hatalmas ablakok, amin keresztül a fény csak úgy betölti a teret. Ezeken kívül fő ismertetőjegye még a loft stílusnak, hogy a fémcsövek és a régről funkciójukat vesztett tárgyak ahelyett, hogy eltüntetésre kerülnének, szem előtt maradnak. Ráadásul ezek mellé a természetes hatású fabútorok egy olyan kontrasztot adnak, ami miatt az egész tér szinte könyörög azért, hogy nézd meg jól minden porcikáját.

Indusztriális stílus a teraszodon

Sokan vagyunk úgy vele, hogy jó lenne legalább a házunk egy kis szegletébe csempészni ebből a magával ragadó stílusból. Jó hír, hogy az indusztriális bútordarabok nem hivalkodóak, a letisztult, modern környezetbe éppúgy tudnak illeszkedni, de az anyaghasználat továbbra is merész marad. Márpedig ebben az esetben érdemes átgondolni, hogy pontosan melyik részére tennél egy loft bútordarabot fűszerezésnek. Mit szólnál a teraszhoz?

Új teraszbútort keresel? Szeretnél valami igazán kifinomultat, vagy inkább egy modernebb darabra fáj a fogad? A SpaTrend kültéri bútorai között biztosan megtalálod a neked való darabokat!

Fontos szempontok kültéri bútorok vásárlásánál

Nem lehet elégszer kiemelni, hogy a kültéri bútorok nem attól lesznek kültériek, hogy a szabadban helyezzük el őket. Ezeknek a daraboknak ugyanis sokkal nagyobb próbákat kell kiállniuk, mint a beltéri társaiknak. Tudniuk kell dacolni az esővel, széllel, UV-sugárzással és esetenkén a hóval és faggyal is. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy olyan alapra készüljenek és olyan szövetekből álljanak, amik nem mennek tönkre akkor sem, ha hosszú időn át a szabad ég alatt kell maradniuk.

A loft stílusú kerti bútorok egyik kiemelkedő alakja az Arolla bárasztal. Ez a darab remekül passzol szinte bármilyen modern környezetbe. Az asztallapja cementből készült, amivel egy minimalista miliőt teremt maga körül, mégis meghökkentő a különleges anyagválasztással. Alumínium vázra épült, így biztosan ellen tud állni az időjárás minden elemének.

Támogatott tartalom

Podcast

Hirdetés

Hirdetés