Nincs kategorizálva

Londonban a Pál Adrienn és a Womb

Kocsis Ágnes és Fliegauf Benedek legutóbbi játékfilmjeit a londoni filmfesztiválon láthatja először a brit közönség. Ma kezdődik a szigetország legnagyobb filmünnepe.

Két fiatal magyar rendező  legújabb játékfilmjét is műsorra tűzi az Egyesült Királyság legnagyobb filmfesztiválja. A Brit Filmintézet szervezésében ma kezdődik – immáron 54. alkalommal – a londoni filmfesztivál.

Kocsis Ágnes Pál Adrienn című filmjét Franciaország, Svájc, Lettország, Brazília, Litvánia, Lengyelország és Belgium után az Egyesült Királyság közönsége is láthatja. Fliegauf Benedek első angol nyelvű filmjének, a Womb-nak szintén a szigetország legnagyobb filmünnepén tartják a brit premierjét jövő héten.

A nagyszabású fesztivál „Film on the Square” válogatását egy magyar részvételű koprodukció gazdagítja, Jerzy Skolimowski Essential Killing című, nemrég Velencében díjazott alkotása, mely a budapesti Mythberg Films részvételével készült.
Molnár Tünde, a MOME hallgatójának Simon vagyok című diplomafilmje a londoni fesztivál rövidfilm válogatásába kapott meghívást.

Avatar

Filmunió

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya