Nincs kategorizálva

M. Tóth Géza Bogyóról és Babócáról mesél

Bogyó és Babóca - M. Tóth Géza filmjében
Bogyó és Babóca

Bogyó és Babóca - M. Tóth Géza filmjébenA többek között Oscar-díjra is jelölt animációs rendező filmjei számos nemzetközi fesztiváldíjat nyertek. Rövidfilmjei mellett készített televíziós sorozatokat, sikeres operafilmeket, legújabban pedig a Bogyó és Babóca animációs változata.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A sorozat Bartos Erika mesekönyve alapján készült, mely több mint 100.000 eladott példánnyal a 2008-as és 2009-es év legnépszerűbb magyar gyerekkönyve volt. A két főhős, Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány sok kedves kalandot élnek meg együtt, s közben új barátokat szereznek és megismerik az őket körülvevő világot.

A 26 részesre tervezett sorozat (melyből az első 13 rész elkészült és augusztusban mozikba is kerül) hagyományos rajzi animációs technikával és számítógépes 2D technikával készül. A történet elsősorban az óvodás és kisiskolás korosztályt szólítja meg. A magyar animációs film aranykorában, a ’60-as, ’70-es, ’80-as években évente több televíziós rajzfilmsorozat is készült a kisgyerekek számára, de a KEDD stúdió mostani vállalkozásához hasonlóra több mint húsz éve nem került sor.

A rendezőpáros, M. Tóth Géza és Antonin Krizsanics nagy hangsúlyt fektet a kisgyerekek érdeklődésének, befogadási rutinjának, előzetes ismereteinek a sajátosságaira. Fontos szempont az egyszerű szerkesztés, a jól felismerhető karakterek kialakítása és a gyermeki képi világ megőrzése. A mese zenei atmoszféráját és a főcímdalt az óvodások körében nagy népszerűségnek örvendő Alma Együttes készítette. A történetek mesélője a magyar animáció legendás szinkronhangja, Pogány Judit.

A sorozat első 13 epizódja augusztusában kerül mozikba és 2010 Karácsonyára a televízió képernyőjén is megjelenik. Természetesen elkészül a rajzfilmsorozat DVD-változata is. A Stúdió máris megnyitotta internetes áruházát, ahol Bogyó és Babócás gyerekruha-kollekciótól a társasjátékokig sok mindent kínálnak a csigafiú és a katicalány rajongóinak.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés