Nincs kategorizálva

Magyar szkeccsfilm a kairói fesztiválon

Jancsó Miklós Oda az igazság című legutóbbi filmje a kairói filmfesztivál versenyprogramjában indul. A Közel-Kelet egyetlen A-kategóriás nemzetközi mustrája műsorra tűzi az East Side Stories című új filmet, mely négy rendező rövidfilmjéből áll. Kocsis Ágnes a nemzetközi zsűri tagja.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Kairóiban 34. alkalommal rendezik meg a film nemzetközi ünnepét, a kairói filmfesztivált, november 30. és december 9. között.

Az arab világ egyetlen A-kategóriás nemzetközi mustrája két magyar alkotást tűz műsorra. Jancsó Miklós legutóbbi játékfilmje az Oda az igazság az Arany Piramisért folyó versenybe kapott meghívást. A mezőny 16 játékfilm nemzetközi premierjét vonultatja fel, a zsűri elnöke Arturo Ripstein mexikói filmrendező. A magyar-osztrák-lengyel koprodukcióban készült Jancsó-film főbb szerepeiben Cserhalmi György, Gálffi László, Daniel Olbrychski, Mucsi Zoltán, valamint Mundruczó Kornél látható.

A kairói filmfesztivál digitális versenyében indul az East Side Stories című új magyar film. A Bodzsár Márk, Bollók Csaba, Hajdu Szabolcs és Török Ferenc rövidfilmjeiből álló szkeccsfilm az Unio Film gyártásában készült kortárs magyar írók munkái alapján.
A digitális verseny zsűrijének tagja Kocsis Ágnes filmrendező.

Filmunió

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés