Nincs kategorizálva

Mátrix

matrix

Mi a Mátrix? A Mátrix álomvilág. Számítógéppel generált valóság.

A Mátrix a huszonegyedik század kezdete a filmes világban. Minden idők egyik legrajongottabb alkotása, melyre igaz a közhely: vagy nagyon utálni kell, vagy nagyon imádni, de ha láttad, nincs középút. Kék pirula vagy piros: vagy megnézed újra és újra, vagy soha többé egyszer sem.

A Mátrix saját világot teremtett, száz film utánozta már, de meg egy sem közelítette. Divatot kreált: a mátrixos stílus évekig felismerhető volt öltözködésben, életfilozófiában, fiatalok világfelfogásában. Olyannyira beépült egy egész generáció kultúrájába, mint előtte talán egy film sem.

Szereplői mára ikonná lettek, mondásaik szállóigévé, még a puszta nevük is könyvtárnyi elemzés tárgya. Hatásában a legnagyobbak között a helye: egyedüliként és vitathatatlanul megnyitott egy évszázadot. A Mátrix óta más a világ.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com