Hírek Nincs kategorizálva

Mátyássy Áron filmje is a Filmcsata indulók között

Nagyjából félúton járva 75 nevezőnél tart a Filmtekercs.hu főtámogatásával rendezett Filmcsata kisfilmpályázat. Nevezésével tiszteletét tette a megmérettetésen a 2009-es Magyar Filmszemle legfőbb díjazottja, Mátyássy Áron is.

Október 28-án, a Filmtekercs.hu ötéves születésnapi ünnepségen dördítette el a startpisztolyt, és hirdette meg egymillió forint összdíjazású kisfilmpályázatát. Az elmúlt két hétben rendkívül nagy érdeklődés övezte az eseményt, többezren keresték föl a Filmtekercs.hu Facebook oldalát, hogy szavazzanak kedvencükre, és ezzel is a neves zsűri és az értékes nyeremények közelébe vigyék annak rendezőjét.

Eddig 75 nevezett film látható, amelyből 14 már biztos döntős, vagyis megszerezte azt az 50 szavazatot, ami ahhoz kell, hogy a zsűri megtekintse és értékelje.

2003-as, Immanens című vizsgafilmjével megtisztelő jelenlétét adja Mátyássy Áron is, aki a 40. Magyar Filmszemlén 2009-ben Utolsó idők című filmjével a nagyjátékfilm, a 41-en, 2010-ben pedig az aktuálisan az m1-en folytatását élő Átok című sorozat eredeti darabjaival a tv-film kategória fődíját nyerte el.

A Filmcsata pályázata továbbra is tart, a december 4-ei határidőig még van idő nevezni saját munkával. Jó hír, hogy bármilyen technikával készített filmmel lehet indulni, hiszen itt az ötlet és az eredetiség számít, azonban érdemes minél előbb versenybe szállni, mert december elején a legalább 50 szavazatot szerző kisfilmek közül válogat majd a zsűri. Báron György, Gelencsér Gábor, Hajdu Szabolcs, Kocsis Ágnes és Pálfi György dönti el az első három helyezés sorsát, továbbá különdíj jár a Budapest Film Academy által kiválasztott zsánerfilmnek, illetve a legtöbb közönségszavazatot összegyűjtő alkotónak is.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com