Hírek Nincs kategorizálva

Megalomán akciót ígér Peter Jackson guruló városos mozija – Ragadozó városok előzetes

Peter Jackson producerként működött közre a posztapokaliptikus óriásautós moziban: a Ragadozó városok új előzetese mélyebb betekintést enged a groteszk történetbe.

A Universal forgalmazásában mozikba kerülő Ragadozó városok új trailerrel támad! A Philip Reeve azonos című regényéből készült epikus fantasyt A Gyűrűk Ura Oscar-díjas írócsapata, Peter Jackson, Fran Walsh és Philippa Boyens adaptálta a nagyvászonra, a rendezői székben azonban a legendás Peter Jackson helyett Christian Rivers foglalt helyet. Rivers korábban stroyboard rajzolóként működött közre Peter Jackson filmjeiben, majd a vizuális effekten dolgozó csapat tagjaként és rendezőasszisztensként dolgozott az új-zélandi direktor munkáin. A Ragadozó városok az első filmje rendezőként.

A film egy olyan világba kalauzol el minket, ahol a Föld minden városa hatalmas kerekeken szeli a glóbuszt és folyamatosan csatároznak egymással. Az új előzetes eszement látványt és enyhén klisés sztorit kínál, mégis az agyament szetting képes lehet elvinni a hátán Jackson megalomán Mad Max-sztoriját.

A filmet idén december 27-én mutatják be a hazai mozikban.

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya