Nincs kategorizálva

Megkezdődött a regisztráció az Alan Parker kurzusra

alanparker_reuters_12002013. március 2-3-án a Magyar Nemzeti Filmalap és a filmhu közös szervezésében létrejövő Filmíró Mesterkurzus következő vendége Alan Parker, angol rendező és forgatókönyvíró lesz. Az eseményre a regisztráció megindult – olvashatjuk a filmtett.rón.

Oliver Stone és Joe Eszterhas után Alan Parker, az Éjféli expressz, a Fame, Pink Floyd – A fal, a Madárka és a David Gale élete forgatókönyvíró-rendezője érkezik Budapestre, hogy megossza tapasztalatait a magyar filmesekkel. A rendezvényen a már megszokottak szerint részt vesz Andrew G. Vajna is. Az esemény moderátora Madarász Isti filmrendező lesz, a szervezők pedig ismét várják a közönség kérdéseit is. A hétvége folyamán levetítik Alan Parker kultikus filmjeit. Az eseményről videófelvétel készül, melyet a későbbiekben oktatási segédanyagként lehet felhasználni. A korábbi kurzusokról készült felvételeket itt lehet megtekinteni.

A Mesterkurzuson a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Szakmai továbbképzésről lévén szó a bejutásnál előnyt élveznek a filmszakmában dolgozók, játékfilmes forgatókönyvírók, rendezők illetve a filmszakos hallgatók. A regisztráció február 26-án éjfélkor zárul.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Jelenleg a Filmtekercs Vizuális Kultúráért Egyesület alelnökeként a Filmtekercs offline rendezvényeiért és partnerkapcsolataiért felel. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya