Nincs kategorizálva

Megkezdődött a regisztráció az Alan Parker kurzusra

alanparker_reuters_12002013. március 2-3-án a Magyar Nemzeti Filmalap és a filmhu közös szervezésében létrejövő Filmíró Mesterkurzus következő vendége Alan Parker, angol rendező és forgatókönyvíró lesz. Az eseményre a regisztráció megindult – olvashatjuk a filmtett.rón.

Oliver Stone és Joe Eszterhas után Alan Parker, az Éjféli expressz, a Fame, Pink Floyd – A fal, a Madárka és a David Gale élete forgatókönyvíró-rendezője érkezik Budapestre, hogy megossza tapasztalatait a magyar filmesekkel. A rendezvényen a már megszokottak szerint részt vesz Andrew G. Vajna is. Az esemény moderátora Madarász Isti filmrendező lesz, a szervezők pedig ismét várják a közönség kérdéseit is. A hétvége folyamán levetítik Alan Parker kultikus filmjeit. Az eseményről videófelvétel készül, melyet a későbbiekben oktatási segédanyagként lehet felhasználni. A korábbi kurzusokról készült felvételeket itt lehet megtekinteni.

A Mesterkurzuson a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Szakmai továbbképzésről lévén szó a bejutásnál előnyt élveznek a filmszakmában dolgozók, játékfilmes forgatókönyvírók, rendezők illetve a filmszakos hallgatók. A regisztráció február 26-án éjfélkor zárul.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya