Nincs kategorizálva

Mégsem készülhet el a Dühöngő bika folytatása?

Múlt héten röppent fel a hír, hogy egy kis, független stúdió folytatást készít Martin Scorsese 1980-as klasszikusához, a Dühöngő bikához, méghozzá Scorsese és De Niro teljes kihagyásával. Mostanra a jogokat hivatalosan birtokló MGM stúdió is bedühödött és szeretne pontot tenni az ügy végére. Vagy még inkább kiradírozni az egész ügyet.

A Deadline Hollywood információi szerint az MGM beperelte a jelenleg Raging Bull II címet viselő film producereit és a 91 éves bokszolót, Jake LaMottát, és a forgatás beszüntetését, anyagi kárpótlást, illetve a producerek megbírságolását követeli. (A teljes hivatalos bírósági keresetet jogász érdekeltségűek itt olvashatják el.) Egy korábban kötött egyezség alapján LaMotta nem adhatta volna el 1986-ban megjelent folytatásregényének megfilmesítési jogait, csak miután az első filmet készítő MGM stúdiót már megkereste az ajánlattal. A mulasztás mellett MGM azt is sérelmezi, hogy a producerek az eredeti, 2 Oscar-díjat nyert film ismertségéből és sikeréből akarnak hasznot húzni.

Martin Scorsese filmjét sokan a hollywoodi reneszánsz lezárásának tartják és máig az egyik legjobb sportfilmként jegyzik. Jogosan merül tehát fel a kérdés, hogy mit szándékoznak ehhez a készítők a második részben hozzátenni. A Collider által megjelentetett hivatalos sajtóközlemény szerint a film La Motta fiatal- és öregkorával foglalkozna, amikre az első film nem fektetett elég hangsúlyt. A legendás ex-bokszoló állítólag újra szorosan részt vett a film előkészületeiben és forgatásán, tanácsaival látva el a készítőket.

A folytatást a gyakorlatilag ismeretlen, és nem túl bizalomgerjesztő filmográfiával rendelkező Martin Guigui írja és rendezi. Az idős LaMottát Az ezer halott háza 2. részéből, vagy újabban a Gengszterkorzóból ismerős William Forsythe alakítja, és a mellékszerepekben is olyan jól ismert, B-kategóriás színészeket láthatunk majd, mint Tom Sizemore, Paul Sorvino, Joe Mantegna, Natasha Henstridge, vagy Penelope Ann Miller. Két forgatási kép már meg is teinthető szintén a Collider oldalán. Az azonban még a jövő zenéje, hogy az MGM kereste mennyiben fogja befolyásolni a tervezett 2013-as bemutatót.

Horváth Balázs

Még nem írt bemutatkozást, de hamarosan fog, megígérjük.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés