Nincs kategorizálva

Mi köze Szabó Győzőnek a törökverő vitézekhez?

Szabó Győző: Toxikóma

Szabó Győző kedvenc magyar filmje nem egy olyan alkotás, amiben maga is játszott, hanem egy filmvígjáték, a Gyula vitéz télen-nyáron, 1970-ből. Aki szeretné a népszerű színésszel megnézni ezt a gunyoros filmet, megteheti, ha eljön szeptember 27-én este 8 órára az Örökmozgó Filmmúzeumba, s ott részt vehet az azt követő beszélgetésen, s egy játékon még a Toxikoma című kötetet is megnyerheti.

A Libri Kiadó és a MaNDA Egy moziban a szerzőmmel című sorozatának következő részében egy ma is aktuális filmet lehet megtekinteni. Aki életet lehel belé, az Szabó Győző – tán nem véletlen, az ő életútjában hasonló vonásokat fedezhetünk fel, mint filmbéli, Gyula vitézt játszó Prohászka Feriében (Koncz Gábor).

Az unalom további elkerülése végett egy játékot szervez a Libri és a MaNDA a közönség számára. Arra a kérdésre várják a helyes választ, az alábbi foglalkozások közül melyiket űzte Szabó Győző:

a) fegyverkovács
b) pincér
c) kamionsofőr
d) tűzoltó

A helyes választ adók közt az Örökmozgóban sorsolják ki a Toxikoma című kötet egy példányát. A könyvet csak a jelenlévő szavazók valamelyike kaphatja meg, szavazni helyben és már a Facebookon is lehet, ha egyszerűen kommentben beírják a helyes megfejtést a program Facebook-eseményéhez.

A filmről a port.hu oldalán, a kötetről pedig a Libri oldalán lehet többet olvasni.

Jegyár: 990.-Ft

Avatar

Szűcs Tamás

Szűcs Tamás a Corvinus Egyetemen végzett kommunikáció szakot és az ELTE-n filmelmélet és -történet szakot. Korábban a Filmtekercs hírrovatának vezetője volt, jelenleg kommunikációs tanácsadó egy PR ügynökségnél. Specializációja Hollywood, a közel-keleti filmek, az amerikai talk showk és sitcomok.

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya