Nincs kategorizálva

Mildred Pierce-maraton a Titanicon

A Titanic Filmfesztivál egyedülálló módon, egyszeri alkalommal levetíti az HBO nagy sikerű minisorozatát, a Mildred Pierce-t – eredeti angol hanggal és magyar feliratozással, mind az öt részt együtt, maratoni jelleggel, 329 percben


A gazdasági világválság éveiben egy kétgyermekes családanya egyedül marad lányaival, és a maga korában egyedülállóan független Mildred (az Oscar-díjas Kate Winslet) keményen küzd saját maga és családja boldogulásáért. A sorozat James M. Cain, A postás mindig kétszer csenget írójának azonos című, 1941-es regénye alapján készült, amelyből már született egy korábbi filmváltozat a magyar származású Kertész Mihály rendezésében, a témának pedig a pár éve kirobbant gazdasági válság ad aktualitást. Az összesen ötórás HBO minisorozatot Todd Haynes vitte képernyőre, akitől a magyar közönség olyan darabokat láthatott, mint a Velvet Goldmine vagy az I’m Not There – Bob Dylan életei. Haynes a forgatókönyvet Jonathan Raymonddal együtt jegyzi, aki korábban a Wendy és Lucy című nagy sikerű amerikai független filmért volt felelős.

A teljes minisorozatot egyszeri alkalommal, egyben – két rövid szünet beiktatásával –, eredeti angol hanggal, magyar felirattal tűzi műsorára a 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál április 14-én a Toldi moziban, kedvezményes áron!

Időpont és helyszín:
Április 14. szombat, Toldi mozi (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)
Első-Második rész: 13:30
Harmadik rész: 15:45
Negyedik és ötödik rész: 17:10

A rendezőről:
Todd Haynes 1961-ben született a kaliforniai Encinóban. 1985-ben végzett a Brown Egyetem bölcsészkarán. Első játékfilmje, a Métely 1991-ben elnyerte a Sundance Fesztivál fődíját. A Biztonságban és a hetvenes évek glam-rock világáról szóló Velvet Goldmine – Bálványrock sikere után következő filmjeit nagy költségvetéssel, hollywoodi sztárokkal forgatta.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com