Nincs kategorizálva

Millió dolláros bébi

Millió dolláros bébiClint Eastwood 2005-ös filmje egy boxolónő feltűnéséről, tündökléséről és bukásáról szól. Hollywood mindig szerette az olyan eszmei kérdéseket firtatni, mint például az eutanázia. A nagy pofon után ugyanis már csak a nagy kérdés marad. Oscar-díjas kérdés.

A két évvel ezelőtti Oscar-gála nagy robbanása a Millió dolláros bébi volt: nyert a film, a rendező, Hillary Swank, mint női fő- és Morgan Freeman, mint férfi mellékszereplő. Ez ridegen számolva is négy.

Ehhez persze kellett egy jó rendező. Eastwoodnak persze nem ez az első filmje, így az pontosan betartja a határokat. Úgy és ott feszül és enged a film, ahogy és ahol kell. Már csak ez elég lehetne. Ehhez azonban jön még egy jó operatőr. Tom Stern úgy játszik a színekkel, az árnyékkal és a fénnyel, hogy az még szebbé tudja tenni a filmet. A szereplők – Morgan Freeman és Hillary Swank – játéka pedig érzésekkel tölti a filmet. A fordulópontot jelentő pofon nekünk is fáj.

A Millió dolláros bébi mégsem érzelmeinkre ható film. Maggie, a fiatal boxolónő sorsán keresztül érvel az eutanázia melett. S mint ilyen, Oscar-vihart is kavarhat. S mint ilyen, vitára adhat okot.

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya