Kritika Nincs kategorizálva

Millió dolláros bébi

Millió dolláros bébiClint Eastwood 2005-ös filmje egy boxolónő feltűnéséről, tündökléséről és bukásáról szól. Hollywood mindig szerette az olyan eszmei kérdéseket firtatni, mint például az eutanázia. A nagy pofon után ugyanis már csak a nagy kérdés marad. Oscar-díjas kérdés.

A két évvel ezelőtti Oscar-gála nagy robbanása a Millió dolláros bébi volt: nyert a film, a rendező, Hillary Swank, mint női fő- és Morgan Freeman, mint férfi mellékszereplő. Ez ridegen számolva is négy.

Ehhez persze kellett egy jó rendező. Eastwoodnak persze nem ez az első filmje, így az pontosan betartja a határokat. Úgy és ott feszül és enged a film, ahogy és ahol kell. Már csak ez elég lehetne. Ehhez azonban jön még egy jó operatőr. Tom Stern úgy játszik a színekkel, az árnyékkal és a fénnyel, hogy az még szebbé tudja tenni a filmet. A szereplők – Morgan Freeman és Hillary Swank – játéka pedig érzésekkel tölti a filmet. A fordulópontot jelentő pofon nekünk is fáj.

A Millió dolláros bébi mégsem érzelmeinkre ható film. Maggie, a fiatal boxolónő sorsán keresztül érvel az eutanázia melett. S mint ilyen, Oscar-vihart is kavarhat. S mint ilyen, vitára adhat okot.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com