Nincs kategorizálva

Milyen a biztonságos autósülés gyerekeknek?

Mindig nagy öröm, ha autóval indul útnak a család, azonban a gyerekek biztonságáról maradéktalanul gondoskodni kell. Mivel ma már nagyon sokféle típusú autósülés kapható gyerekek számára, röviden összefoglaljuk, milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani a megfelelőt.

A biztonságos autósülés jellemzői

Ahhoz, hogy ki tudjuk választani a megfelelő gyerekülést a kocsiba, ismernünk kell a KRESZ vonatkozó előírásait. Miután ezt áttanulmányoztuk, érdemes szétnézni a bababoltok kínálatában, hogy az autóhoz és az igényeinkhez igazodó ülést megleljük. A Baby Lion Lionelo Bastiaan gyermekülése az egyik legmegbízhatóbb mind közül: Isofixszel van ellátva, és speciális gerinctámasza is van.

Ennek a terméknek a jellemzőit megismerve láthatjuk, mennyi mindenre figyeltek a gyártók a tervezés során. A legszembetűnőbb előnyei a következők:

  • 360 fokban forgatható
  • 0-36 kg-os súlytartományig megfelelő
  • 13 kg-ig menetiránynak háttal is beköthető
  • 2-féle bekötési módszerrel is használható
  • 5 pontos biztonságiöv-rendszerrel rendelkezik

A gyereküléseket kétféleképpen lehet csoportosítani. Az egyiknél a gyerek súlya határozza meg a méretet, a másiknál a testmagasság. A Lionelo Bastiaan az előbbi csoportba sorolható, megfelel az ECE R44/04 szabványnak. De nemcsak emiatt ajánlható ez a típus. Lássuk a további jó tulajdonságait!

Autósülés, ami 10 éven át használható

A gyerekülés kiválasztásakor mérlegelnünk kell, hogy mennyi ideig szeretnénk azt használni. A babahordozók bizonyos fajtája ugyanis alkalmas autósülésnek is, menetiránynak háttal rögzítve körülbelül 1 évig nagyszerű szolgálatot tesznek, utána azonban másra kell cserélni őket. A jelenlegi KRESZ szerint ugyanis egészen addig, míg a gyermek el nem éri a 135 centiméteres magasságot, szükséges gyermekbiztonsági rendszert használni az autóban az utaztatásukhoz.

Éppen ezért sokan már a babahordozót kihagyják, és azonnal olyan ülést szerelnek be a kocsiba, amely újszülöttkortól kezdve jó. A Lionelo Bastiaan pedig éppen ilyen! Mivel 36 kg-ig használható, a gyermek 10-12 éves koráig megmaradhat ez a biztonsági ülés az autóban, elég egyszer pénzt kiadni rá, utána pedig éveken át nem kell erre költenünk.

És hogy bírja-e a strapát? Mindenképpen, hiszen az üléshuzata puha és könnyen tisztítható. Egyszerűen levehető a vázról, majd mosógépben 30 fokon mosható.

Még mi jellemzi a biztonságos üléseket?

A biztonság szempontjából fontos, hogy egy gyerekülésnek erős legyen a fejtámlája, oldalról is védje a baba fejét. Az külön jó, ha egy ülés állítható fej- és háttámlával rendelkezik, hiszen így az életkortól függően személyre szabható.

A legbiztonságosabb ülések IsoFixszel rögzíthetők az autóhoz, emellett még a TopTether jelenléte a döntő: ez az a rendszer, amely megakadályozza az ülések elfordulását, és ütközés esetén csökkenti a gyermek előtti mozgást.

A 360 fokban forgatható Lionelo Bastiaan gyerekülés megfelel e kívánalmaknak, továbbá a kinézete is dizájnos. A Baby Lion kínálatában szín alapján is kiválaszthatjuk a nekünk tetszőt.

Támogatott tartalom

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com