Nincs kategorizálva

Milyen az ideális macskabútor kedvencednek?

A macskák természetes ösztöne, hogy szeretnek kaparászni, így a legcélravezetőbb, ha beszerzel egy megfelelő macskabútort a Grandopet.hu kínálatából, mely kaparófelülettel rendelkezik. Egy ilyen felszerelés nem csupán a bútoraid védelméért szükségesek, hanem általa kedvenced kiélheti a kaparási hajlamait.

A macskabútor típusai

Egy ideális macskabútor nélkülözhetetlen felszerelés, ám szerencsére bőséges a termékpaletta, többféle kialakítású, és formavilágú változatból választhatsz, például többszintes bújókát, külső kaparó borítással, ülőkés kaparófát, hullám alakú oszlopos kaparót, emeletes cicaházat, melyben felaggatott játéklabda is megtalálható.

A macska természetes ösztönét nem érdemes korlátozni, helyette praktikus eszközökkel biztosítható, hogy boldogan játszhassanak a saját kis felszerelésükkel, ezáltal nem tesznek kárt a széklábakban, kanapékban. 

A macskabútorok igen sokfélék, az emeletes verzióktól kezdve a klasszikus álló, oszlopos formákig bármi beszerezhető. Érdemes lehet többfélét is elhelyezni a lakás bizonyos területein. Egy oszloposat a sarokba, egy emeletes macskabútort a cica központi helyére, ahol leginkább szeret sziesztázni és akár egy alagutat is a hálótérbe. Minél több olyan játéka van, melyet szeret használni, és már a kezdetekkor birtokba vesz, annál inkább elfoglalja magát, és levezeti a felesleges energiáit. 

A cicák ösztönösen szeretik élezni a karmaikat, és időnként elbújni a saját kis odújukban. Ehhez például tökéletes az alagút, és egy bújós emeletes cicaház is. Ezek kaparófelülettel ellátottak, így afféle többfunkciós cicabútornak tekinthetők. Népszerűek még a fonott kosarak is, melyek plusz játék gyanánt szintén remekül bevethetők.

Hogyan válassz macskabútort? 

Tény, hogy egy kölyökmacskával könnyebb megkedveltetni a cicabútor használatát, mint egy idősebb cicussal. Ennek ellenére minden korban célszerű megpróbálni megismertetni és megszerettetni ezeket a multifunkciós felszereléseket. 

Amennyiben nehezen barátkozik meg vele, jó módszer lehet az is, ha a mancsát odateszed a kaparófelületre és imitálod a kaparászást. Szintén javasolt macskamenta ráhelyezése, melyet alapból imádnak a cicák, ezáltal könnyebben megkedvelik a saját kis bútorukat is. 

Egyes macskák kifejezetten a széklábakat szeretik karmolászni, nekik ajánlott például cédrusfából készült kaparófa, de a szizál változat is megfelelő lehet. Mindenképpen olyat válassz, amelynek anyaga veszélytelen a cicus számára. 

Bizonyos cicák a kanapékra szakosodtak, ha a te macskáddal is ez a helyzet, akkor érdemesebb puhább körömkoptatót beszerezni, például egy bújót, amelynek kárpitozott felülete van.

Boldog, játékos cicaélet 

Ahhoz, hogy a kedvencek komfortosan érezzék magukat, szükségük van néhány felszerelésre. A macskabútorok és kaparók nagy segítséget jelentenek minden cicagazdinak a bútorok megóvása és a cica jólléte szempontjából is.