Nincs kategorizálva

Moszkvai díj az Ópiumnak

Szász János Ópium – Egy elmebeteg nõ naplója címû filmjében nyújtott alakításáért Kirsti Stubo a legjobb színésznõ díját nyerte el a moszkvai filmfesztiválon.

 

Szász János Ópium – Egy elmebeteg nõ naplója címû magyar filmjének elismerésével zárult a 29. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál szombat este. A Csáth Géza naplóiból készített filmben nyújtott alakításáért Kirsti Stubo a legjobb színésznõ díját nyerte el. A norvég színésznõ Szász János filmjében átütõ tehetséggel kelti életre az elmebeteg Klein Gizella alakját; az Ópium a 38. Magyar Filmszemlén a rendezõi, operatõri – Máthé Tibor -, és a külföldi filmkritikusok díját is elnyerte, a nemzetközi publikum Moszkvában láthatta elõször. A közeljövõben a legrangosabb nemzetközi filmmustrákon lesz látható világszerte.

A Nyikita Mihalkov által elnökölt moszkvai filmünnep Berlin, Cannes, és Velence mellett a FIAPF (Film Producerek Nemzetközi Szövetsége) által A-kategóriásnak minõsített 12 nemzetközi filmfesztivál közé tartozik. A nagyszabású seregszemle idei programjában Esztergályos Károly Férfiakt címû munkáját is bemutatták. 

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!