Nincs kategorizálva

Mozizz az Odeonnal a Lurdy Házban!

Az Odeon él, és élni szeretne! Az Odeon-Lloyd mozi bezárása óta sokan úgy tudják, hogy az Odeon megszűnt, holott tékáik azóta is működnek, filmklubjaik átkerültek az Örökmozgóba és az Odeon Undergroundba, moziüzemeltetési tevékenységüket pedig a Lurdy Ház mozijában folytatják.

Az Odeon tehát él, és változatlanul ellátja azokat a filmszakmai tevékenységeket, amelyeket eddig is ellátott, sőt, a Lurdy Ház Odeon-termével most újabb feladatot vállalt magára; kulturális missziót: a IX. kerület első art-termének üzemeltetését. Ahhoz, hogy ennek a nehéz, de nemes kihívásnak meg tudjanak felelni, ez év végéig 900 nézőt kell becsábítaniuk ebbe a terembe, ezzel biztosítva a jövő évi működés alapját.

Hogy a Lurdy Ház Odeon-terme most még csábítóbb legyen, összegyűjtötték az idei év legjobb filmjeit, köztük számos olyan alkotást, amelyeket moziban már nem, vagy már nem sokáig lehet látni. Az összeállítás egy-egy darabját december végéig minden nap műsorra tűzik. Emellett a filmszakmai összetartás jegyében bemutatunk olyan kitűnő hazai alkotásokat is, amelyek se moziban, se DVD-n nem tekinthetők meg, noha kortárs filmművészetünk meghatározó darabjai. Az előadások további különlegessége, hogy házigazdaként olykor-olykor az alkotók is felbukkannak majd a moziban.

Karácsony közeledtével a gyerekeknek és az időseknek kedvezményes vetítésekkel kedveskednek, a felnőtt nézőket pedig számos premierfilm várja majd.

Most egy mozijegy megváltásával nemcsak egy jó filmélményben lehet részetek, hanem az Odeon tervekkel teli mozis jövőjének megalapozásához is hozzájárulhattok. Menjetek mozizni minél többen: most egy kedves gesztus a jövőt jelentheti!

A részletes programról az odeon.hu-n, valamint az Odeon Underground és az Odeon Lloyd Mozi Facebook-oldalain tájékozódhattok.

 

Pásztor Balázs

Pásztor Balázs újságíró, szerkesztő, tanár, édesapa. A kamera túloldalán is előfordul – ismeretterjesztő és dokumentumfilmek készítésébe kóstolt bele. Az okos és többrétegű filmeket kedveli, de a humor is fontos számára – a filmekben és az életben is.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com