Nincs kategorizálva

Nagyítás

Szeptember 20. (szombat) 01:10, HBOMichelangelo Antonioni klasszikusa kötelezõ darab minden filmrajongónak. Az 1967-ben Cannes-ban Arany Pálmát elnyert alkotás a felszín alatt megbúvó dolgokról igazi kultuszfilm.

Thomas (David Hemmings), a fényképész a parkban enyelgõ párocskát fotóz – mikor elõhívja a képeket, megdöbbenve konstatálja, hogy egy gyilkosságot kapott lencsevégre. Hamarosan felbukkan a parkban látott lány (Vanessa Redgrave) is, aki a képeket akarja.

A film igazi pillanatfelvétel a hatvanas évek mûvészvilágáró és a korszak szabad szellemérõl. A film igazi erõssége távolságtartása, mellyel mind az általa ábrázolt kort, mint a történetben megjelenõ gyilkosságot szemléli. Bemutatja a világot, de nem mond felette ítéletet – azt meghagyja a nézõnek.

 

Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya