Nincs kategorizálva

Oblivion poszter és trailer megjelenés

Az Oblivion című sci-fihez is kiadtak egy látványos, de kissé megszokott filmplakátot, ami még türelmetlenebbé teheti a mozirajongókat, ugyanis az első trailer bemutatójára holnap kerül sor. A mozikba várhatóan április közepén jut majd el.

Tom Cruise játsza Jack Harpert, aki alighanem az egyik utolsó ember a Földön. Azokat a gépeket tartja karban, melyek a föld létfontosságú energiáit nyerik ki. Megszokott világa teljesen felborul, amikor egy űrhajó zuhan le, benne egy női pilótával. Együtt indulnak el, hogy válaszokat találjanak. Joseph Kosinski saját képregényét adaptálta mozifilmre. A holnap megjelenő trailer sokmindent elárul majd a film hangulatából és stílusából, de a rendező korábbi alkotása, a Tron: Legacy után, a látványban vélhetően nem fogunk csalódni.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Tom Cruise mellett szerepel még Morgan Freeman, Olga Kurylenko, Andrea Riseborogh, Nikolaj Coster-Waldau és Melissa Leo.

Varga Gergő

2011-ben végeztem az ELTE Filmtudomány mesterképzésén, amit három szabadon bölcselkedő év előzött meg. Mindig is humán beállítottságúnak tartottam magam, de eleinte inkább az irodalom, mintsem a film vonzott. Első maradandó filmes élményeimet nem tudom olyan nagyságokhoz kötni, mint Bergman, Truffaut vagy Tarr Béla, sokkal inkább egy másik legenda, Jackie Chan akrobatikus mozdulatai derengnek fel. Egyetemi éveim alatt elképesztő iramban és mennyiségben szívtam magamba a nagy korszakok és a figyelemfelkeltő kortárs filmeket. Csillagjegyemhez hűen pedig mindenben megtaláltam az érdeklődésem. Több, mint egy éve írok a „'tekercsnek”, a szerkesztőség tagjai szemtanúi lehettek első publicisztikai lépéseimnek, és jó anyák és apák módjára noszogattak a helyes irány felé.

Filmek: Király Jenő kurzusai és írásai óta gyakorlatilag minden műfajban találok filozófai mélységet, mégis inkább a lelki vívódásokat kedvelem, mintsem a fizikai szenvedést. A horror így tehát kívül kell, hogy essen a rajongási zónán, bár a CGI technológiák előtti filmek maszkmesterei mindig is kivívták a tiszteletemet. A Távol-Keletről több alkotás is megérintett Ki-duk Kim gyakorlatilag bármelyik filmkölteménye, Chan-wook Park agresszív, brutális, mégis káprázatos thrillerjei. John Woo otthon és később az USA-ban rendezett akciómozijai. De a magyar filmgyártás Latabárja legalább annyira képes megnevettetni, mint az állati nyomozó Jim Carrey-je. A hatvanas-hetvenes évek magyar filmművészete pedig elképesztő műveket termelt ki!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés