Nincs kategorizálva

Októberig pályázhatnak az art mozik a digitális fejlesztésre szánt támogatásra

Október 1-jéig pályázhatnak az art mozik a digitális fejlesztésre szánt költségvetési támogatásra, Balog Zoltánnak az emberi erőforrások miniszterének a Közlöny legfrissebb, szerdai számában megjelent rendelete szerint.

A nem visszatérítendő költségvetési támogatást utólagos elszámolás melletti előfinanszírozás formájában, egyösszegű támogatásként igényelhetik az art mozik üzemeltetői. A pályázatokat október elsejéig postai úton lehet benyújtani a kincstárnak a pályázó székhelye szerint területileg illetékes szervezetéhez.

A rendelet szerint a támogatás összege nem haladhatja meg pályázónként a 12,5 millió forintot, valamint a fejlesztés bekerülési összegének legalább 25 százalékát az igénylőnek kell biztosítania.

Támogatás nem nyújtható a moziterem 3D vetítő berendezéssel való felszerelésére, de nem kizáró ok, ha a beszerelendő berendezés 3D vetítésre is alkalmas, vagy arra alkalmassá tehető.

Kikötés, hogy a fejleszteni kívánt mozitermet a fejlesztés igazolt befejezésétől számított két éven keresztül art moziteremként kell működtetni.

Az igazgatóság a formailag megfelelő pályázatok eredeti példányát legkésőbb október 24-ig továbbítja a kultúráért felelős miniszternek.

Döntése során a miniszter előnyben részesíti azt a mozit, amely már rendelkezik a berendezés megfelelő működtetéséhez szükséges egyéb feltételekkel, így megfelelő hangrendszerrel, továbbá azt a mozi üzemeltetőt, aki rendelkezik több éves art mozi, vagy e-cinema üzemeltetési gyakorlattal, illetve azt a pályázót, aki az általa igényelt támogatás 25 százalékánál nagyobb önrész biztosítását vállalja.

A támogatásról a miniszter november 5-ig hoz döntést és legkésőbb november 10-ig közzéteszi az Emmi honlapján. A támogatási szerződést a miniszter és a kedvezményezett legkésőbb december 5-ig kötik meg, és a kincstár legkésőbb december 13-ig egy összegben folyósítja a támogatás összegét a nyertes pályázónak.

A pályázat formai részleteiről és kritériumairól a Közlöny szerdai száma ad bővebb felvilágosítást.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com