Nincs kategorizálva

Olasz dokumentumfilm készült Rossellini szerelmeiről

Az olasz Anna Magnanit a svéd Ingrid Bergmanért elhagyó olasz rendező, Roberto Rossellini szerelmi életéről készült dokumentumfilm, amely szerepel az augusztus végén kezdődő Velencei Filmfesztivál programjában.

Leviszem a kutyát sétálni – mondta 1949 januárjában egy római szállodában Roberto Rossellini (1906-77) akkori múzsájának és szeretőjének, Anna Magnaninak (1908-73). A kutyát a rendező a hotel portására bízta. Rossellini a repülőtérre ment és New Yorkba sietett Ingrid Bergmanhoz (1915-82), akit felkért a Stromboli – Isten földje című filmje főszerepére. Így kezdődött az érzelmek küzdelme Rossellini, Bergman és Magnani között – mondta a Corriere della Sera napilapnak Francesco Patierno, a La guerra dei vulcani (A vulkánok harca) című dokumentumfilm rendezője.

Az alkotás, amely a felújított klasszikusokat bemutató Venezia Classici program filmtörténeti dokumentumfilmjei között szerepel, az 1949 nyarán Stromboli vulkánszigetén forgatott film történetét eleveníti fel korabeli, eddig nem látott felvételekkel. A Stromboli nem aratott közönségsikert, de megpecsételte Rossellini és Bergman szerelmét. Magnani a szintén 1949 nyarán forgatott, Vulcano című filmmel válaszolt, amelyet a Stromboli melletti, azonos nevű szigeten forgattak a főszereplésével. Ez a film sem került be a mozitörténelembe.

Az egymástól karnyújtásnyira levő Vulcanón és Strombolin érzelmi tragédia tombolt. Magnani, a Rossellini rendezte Róma, nyitott város című film hősnője így küzdött a Casablancában legendás szerepet játszott hollywoodi királynővel, Bergmannal. A két nő nem találkozott egymással, és Magnani örökre búcsút mondott Rossellininek. Rossellini, akinek Bergman három gyermeket szült, 1956-ban végül őt is elhagyta – mondta el Patierno.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com