Hírek Nincs kategorizálva

Olaszországban is bemutatkozik Hajdu filmje

A torinói filmfesztiválon láthatja először Olaszország közönsége Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal című filmjét. Az Oscar-jelölésért versenyző magyar játékfilmet nagy sikerrel vetítették Los Angeles-ben és Stockholmban is.


A hétvégén kezdődik a torinói filmfesztivál, Itália legfontosabb nemzetközi filmes eseményeinek egyike. A nagyszabású, idén 28. alkalommal megrendezett seregszemlére meghívták Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal című filmjét. A magyar-német koprodukcióban készült filmnek Torinóban lesz az olaszországi premierje december első napjaiban. A torinói filmfesztivál FIPRESCI zsűrijében részt vesz Gelencsér Gábor filmkritikus.

A Török-Illyés Orsolya főszereplésével készült Bibliothéque Pascal című film Magyarország hivatalos nevezése az Oscar-díjért folyó versenyben. Az európai film promóciójáért tevékenykedő EFP nemzetközi szervezet a Magyar Filmunió közreműködésével nemrég nagy sikerrel mutatta be Hajdu Szabolcs filmjét az amerikai filmakadémia tagjainak rendezett vetítésen Los Angeles-ben.
A Bibliothéque Pascal a napokban mutatkozott be Skandinávia vezető filmes eseményén, a stockholmi filmfesztiválon és hamarosan műsorra tűzik a tallinni „Black Nights” fesztiválon is, mely a Baltikum legnagyobb filmünnepe.

Filmunió

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com