Nincs kategorizálva

Oldboy

oldboyA film, amelyre Tarantino azt mondta: odaadná érte valamennyi filmjét.

Az Oldboy az utóbbi évek egyik leghangosabb sikere. A dél-koreai rendező, Chan-wook Park filmjéért megőrült a kritika, a fesztiválok, a közönség egyaránt – tizenhét jelentősebb díja, köztük a Cannes-i Filmfesztivál zsűrijének nagydíja, valamint előkelő helye az IMDb kétszázötvenes toplistáján csak hab a tortán. Ennek ellenére nem ajánlható mindenkinek: érzékeny lelkűek messze kerüljék el!

Az Oldboy kemény és kíméletlen bosszúfilm. Szuggesztív erejű, véres, brutális, valóságos lidércnyomás. Remekmű, és amint az a remekművek szokása, rátelepszik a néző gondolataira és érzéseire még hosszú idővel azután is, hogy szédelegve felkelt a fotelból. Nincs abszolút, nincs igazság, nincs könyörület: az Oldboy embertelen és fantasztikus, messze túl az átlagfilmek megszokott, egyszerű világán. Aki tudni akarja, meddig juthat el az emberi bosszúvágy, nézze csak meg. És magára vessen utána.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya