Nincs kategorizálva

Oldboy

oldboyA film, amelyre Tarantino azt mondta: odaadná érte valamennyi filmjét.

Az Oldboy az utóbbi évek egyik leghangosabb sikere. A dél-koreai rendező, Chan-wook Park filmjéért megőrült a kritika, a fesztiválok, a közönség egyaránt – tizenhét jelentősebb díja, köztük a Cannes-i Filmfesztivál zsűrijének nagydíja, valamint előkelő helye az IMDb kétszázötvenes toplistáján csak hab a tortán. Ennek ellenére nem ajánlható mindenkinek: érzékeny lelkűek messze kerüljék el!

Az Oldboy kemény és kíméletlen bosszúfilm. Szuggesztív erejű, véres, brutális, valóságos lidércnyomás. Remekmű, és amint az a remekművek szokása, rátelepszik a néző gondolataira és érzéseire még hosszú idővel azután is, hogy szédelegve felkelt a fotelból. Nincs abszolút, nincs igazság, nincs könyörület: az Oldboy embertelen és fantasztikus, messze túl az átlagfilmek megszokott, egyszerű világán. Aki tudni akarja, meddig juthat el az emberi bosszúvágy, nézze csak meg. És magára vessen utána.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com