Nincs kategorizálva

Örvény

Szekeres Csaba: ÉrintésekSzekeres Csaba leginkább dokumentumfilm rendező, bár a 36. Magyar Filmszemlén nagyjátékfilmmel került versenybe (nem is hiába, hiszen az elsőfilmes kategóriában elnyerte a Diákzsűri fődíját). Ennek ellenére úgy tűnik, leginkább dokumentumfilmekben tud válaszolni a feltett kérdésekre. A legújabb filmjének bemutatójáról adunk most hírt, melynek kérdése röviden: Miért van ez? Hosszabban pedig:

Ott álltunk egy düledező épület előtt. Ő arra gondolt, hogy ez a ház elég ok arra, hogy a gyámügy ne vegye el tőle a gyerekeket, én pedig arra, hogy ez az épület lesz az utolsó csepp a pohárban, amiért mind a hat gyerek állami gondozásba kerül. Az öt éves Lívia és a két éves Armandó csüggött rajta; a fiú a karján, a lány a lábánál. Erzsike rajtuk kívül még kilenc gyereknek adott életet, közülük kettő már “kirepült”, nagykorúak.  A két ragaszkodó kicsi szinte teljesen pucér volt. Az anyjuk is állami gondozásból jött, és lehet, hogy Lívia és Armandó is odatartanak. Az örvény beszippantja az embert, könnyen visszarántja a következő életeket is oda, ahonnan a régiek indultak. Mért van ez?A hat hónapon át Toldon és környékén forgatott film erre a kérdésre keresi a választ.”

Örvény meghívó

Örvény – Szekeres Csaba filmje

Díszbemutató: 2010 június 24., csütörtök, 19.30. Uránia Filmszínház

Kapcsolódó linkek:

Szekeres Csaba

Beszélgetés Szekeres Csabával (Filmkultúra)

Beszélgetés Szekeres Csaba rendezővel (Filmtett)

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola PhD-hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket, 2010 óta a Filmtekercs.hu szerzője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com