Nincs kategorizálva

Öt magyar film a varsói filmfesztiválon

Bibliotheque Pascal a magyar Oscar jelöltKocsis Ágnes, Miklauzic Bence, Császi Ádám, Hajdu Szabolcs és Pejo Róbert filmjeit tűzi műsorra péntektől a varsói filmfesztivál, a legfiatalabb A-kategóriás nemzetközi filmünnep.

Pénteken kezdődik Lengyelország legnagyobb filmművészeti seregszemléje, a varsói filmfesztivál. A lengyel fővárosban idén 26. alkalommal megrendezendő filmünnep a legfiatalabb A-kategóriás fesztivál, hiszen a filmproducerek nemzetközi szövetsége (FIAPF) tavaly vette fel a 13 minősített nemzetközi filmfesztivál közé.

Az 53 ország részvételével megrendezendő fesztiválra öt magyar film kapott meghívást. Kocsis Ágnes Cannes-ban, Rigában és Zürichben díjazott új játékfilmje, a Pál Adrienn a nemzetközi versenyprogramban indul a varsói nagydíjért.
Miklauzic Bence új filmjének, A zöld sárkány gyermekei-nek Varsóban lesz az európai premierje. A Rátóti Zoltán, Bánfalvi Eszter és Yu Debin főszereplésével készült mű az első és második játékfilmeket felvonultató versenyben lesz látható a magyar rendező személyes részvételével.
A közelmúlt kiemelkedő mozgóképeinek felfedezésére invitáló válogatást gazdagítja Pejo Róbert Látogatás és Hajdu Szabolcs Bibliotheque Pascal című filmje. A rövidfilmek versenyében Császi Ádám Ünnep című rendezése indul, melyet először láthat a nemzetközi közönség Varsóban.

A fesztiválhoz kapcsolódó CentEast koprodukciós fórumra, mely a régió utómunka alatti ígéretes játékfilmjeit mutatja be a szakmabelieknek, Deák Krisztina román és lengyel partnerekkel készülő Aglaja című munkája kapott meghívást.

Avatar

Filmunió

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya