Nincs kategorizálva

„Ott lakik a sötétség” – Silent Hill

A jó horrorokat talán két kezén megszámolhatná az ember. A számítógépes játékból készített jó horrorokhoz pedig kéz sem kell, csak egy ujj. A Silent Hill az egyetlen.

Ami nem működött a Doomban, az kitűnően működik ebben a filben: a játék hangulatát vérfagyasztóan sikerült átültetni a nagyvászonra; a kihalt bányászváros, Silent Hill a frászt hozza az edzett horrorrajongóra is. Lassan indul ugyan a film, de olyan képekkel és főleg olyan hangulatbeli bevezetővel, ami majdnem kimeríti a „remekmű” fogalmát – csak majdnem, de azért így is párját ritkítja a műfajban. Az első igazi horrorjelenet a legszebb példája annak, hogyan lehet a nézőt egy csapásra bevonni a rettegés atmoszférájába, és a film ezután sem lankad.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Nem hibátlan alkotás éppen – a történet kusza, sokkal jobban is meg lehetett volna írni, de sajnos ezt nem kérhetjük számon egy efféle filmen. A lényeg azonban megvan: egy estényi színvonalas rettenet, ami után égve hagyjuk a villanyt éjszakára.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés