Nincs kategorizálva

P13 – A jövő hírnökei – Rejtélyek nyomában

„ … ahol a holnap hírei formálják a tegnap történéseit … „

Lecsúszott egzisztenciák, misztikus események, jövőből érkezett idegen, rejtett szenvedélyek, homályos emlékek és gyilkos indulatok. A P13-as csapat kalandjai rengeteg meglepetést tartogatnak a nézők számára, néhol megdöbbentő, néhol kacagtató, néhol pedig könnyeket fakasztó őszinteséggel és fordulatokkal.

2012. április végén elkezdődött a „P13 – A jövő hírnökei” című új, magyar akció-thriller websorozat forgatása, melynek célja többek között az internet központú világ lehetőségeit felhasználva a minőségi, s egyben szórakoztató jellegű magyar filmgyártás újbóli felvirágoztatása, a hazai kultúra pozitív irányba történő elmozdítása.

A történet egy lecsúszott szerkesztőség mindennapjaiba kalauzolja a nézőket, melynek tagjai életük legborzalmasabb éjszakáját élik át, amikor egy idegen toppan be életükbe, ráadásul a jövőből. Eltitkolt szenvedélyek törnek felszínre, a kihalt utcán egy fiatalember bűntény áldozatává válik, miközben a tomboló vihar rémálmokat szór szét az elfüggönyözött ablakok mögött.

A szerkesztőség tagjai elindulnak a hátrahagyott nyomokon, így kezdetét veszi egy hosszú kaland a jövőben, elhagyott laktanyákon, felgyújtott épületeken, szétrombolt életeken és visszafojtott érzelmeken át, ahol mindenki kénytelen szembesülni saját démonaival, s fogalma sincs róla, vajon mi vár rá, mikor visszatér.

A websorozat alkotói a magyar művészvilág jó néhány ismert személyiségét megkeresték, akik örömmel tettek eleget a felkérésnek. A történet állandó szereplőjeként látható lesz többek között Almási Sándor, Botos Éva, Dolmány Attila, Hábermann Lívia, Király Attila, Makranczi Zalán, Miller Zoltán, Ódor Kristóf, Polyák Lilla, Radnay Csilla, Szikszai Rémusz, Szõlõskei Timea, Sztankay Orsolya, s természetesen a szakma „színészóriásait“ sem kell nélkülözniük az érdeklődőknek. S hogy kik ők? Hamarosan ez is kiderül.

A stáb a hitelesség, minőség, szórakoztatás alapelveit figyelembe véve dolgozik a sorozat hosszútávú sikeréért. Az akciójelenetek valósághű rekonstruálásában nagy segítség a szereplők számára Szaszkó Olivér s az általa kifejlesztett önvédelmi rendszer, a Tactical Close Quarter Combat (Tactical CQC), melyről bővebb információt a www.cqc.hu weboldalon olvashatnak az érdeklődők. A Tactical Close Quarter Combat Akadémia vezetője irányította korábban a „Hacktion“ és a „Tűzvonalban“ című sorozatok akciójeleneteinek megtervezését és kivitelezését, valamint ő végezte a szereplők gyakorlati felkészítését is.

A forgatás legfontosabb eseményeiről, a sorozattal, szereplőkkel kapcsolatos részletes információkról a https://www.p13.hu weboldalon tájékozódhatnak az akció-thriller műfaj kedvelői, ahol az alkotók naprakész hírekkel, képekkel és videókkal várják az érdeklőket.

Avatar

Varga Gergő

2011-ben végeztem az ELTE Filmtudomány mesterképzésén, amit három szabadon bölcselkedő év előzött meg. Mindig is humán beállítottságúnak tartottam magam, de eleinte inkább az irodalom, mintsem a film vonzott. Első maradandó filmes élményeimet nem tudom olyan nagyságokhoz kötni, mint Bergman, Truffaut vagy Tarr Béla, sokkal inkább egy másik legenda, Jackie Chan akrobatikus mozdulatai derengnek fel. Egyetemi éveim alatt elképesztő iramban és mennyiségben szívtam magamba a nagy korszakok és a figyelemfelkeltő kortárs filmeket. Csillagjegyemhez hűen pedig mindenben megtaláltam az érdeklődésem. Több, mint egy éve írok a „'tekercsnek”, a szerkesztőség tagjai szemtanúi lehettek első publicisztikai lépéseimnek, és jó anyák és apák módjára noszogattak a helyes irány felé.

Filmek: Király Jenő kurzusai és írásai óta gyakorlatilag minden műfajban találok filozófai mélységet, mégis inkább a lelki vívódásokat kedvelem, mintsem a fizikai szenvedést. A horror így tehát kívül kell, hogy essen a rajongási zónán, bár a CGI technológiák előtti filmek maszkmesterei mindig is kivívták a tiszteletemet. A Távol-Keletről több alkotás is megérintett Ki-duk Kim gyakorlatilag bármelyik filmkölteménye, Chan-wook Park agresszív, brutális, mégis káprázatos thrillerjei. John Woo otthon és később az USA-ban rendezett akciómozijai. De a magyar filmgyártás Latabárja legalább annyira képes megnevettetni, mint az állati nyomozó Jim Carrey-je. A hatvanas-hetvenes évek magyar filmművészete pedig elképesztő műveket termelt ki!

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya