Nincs kategorizálva

Pálfi-retro Toszkánában

A luccai filmfesztivál retrospektív programot mutat be Pálfi György mozifilmjeiből október első hetében. Magyar mozgóképek Londonban és Vancouverben is láthatóak a napokban kezdődő nemzetközi filmfesztiválokon.

Magyar filmrendezőnek szenteli retrospektív programját a luccai filmfesztivál. Pálfi György mindhárom játékfilmje – a Hukkle, a Taxidermia és a Nem vagyok a barátod – látható lesz az október 4-10. között Toszkánában megrendezendő filmünnepen. A számos nemzetközi elismeréssel, köztük az Európai Filmakadémia Fassbinder-díjával (2002) kitüntetett Pálfi a luccai filmfesztivál díszvendége lesz a retrospektív alkalmával.


Hirdetés

A ma kezdődő londoni Raindance filmfesztivál „Best of Europe” című válogatását két magyar alkotás gazdagítja. A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült Köntörfalak című játékfilmet, Dyga Zsombor legutóbbi rendezését és Szimler Bálint Itt vagyok című rövidfilmjét tűzik műsorra a brit fővárosban.

Vancouverben 29. alkalommal veszi kezdetét a nagyszabású nemzetközi filmünnep szeptember 30-án. Ezúttal öt magyar mozgókép, valamint egy magyar részvételű koprodukció kapott meghívást a rangos szemlére. Forgács Péter Hunky Blues, Felméri Cecília Mátyás, Mátyás, Domokos János Palimpeszt, Groó Diana Vespa, Novák András Modell és Marian Crisan Morgen című munkáit láthatja a kanadai közönség.

Filmunió

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!