Nincs kategorizálva

Párbaj: páros verseny íróknak és animációs alkotóknak

Pályázat indul írók és animációs filmkészítők számára. A hivatalos versenyfelhívásra június 15-én, pénteken 17:30-kor kerül sor a Fogasházban. A pályázati felhívást viszont már alább is olvashatjátok! Hajrá!

Író vagy? Tele vagy történetekkel, frappáns sztorikkal? Az írott szöveget rögtön magad előtt látod? Szeretnéd mindezt animációs filmen megvalósítani? Szeretnél találkozni egy kreatív animációs alkotóval, mert már „csak” a képi megvalósítás hiányzik? Jelentkezz a Párbajra!

Animációs tervező vagy? Ontod magadból a figura- és látványterveket, bravúros képi megoldásokat? Kisujjadban vannak az animációs technikák? Már „csak” egy jó forgatókönyv hiányzik? Jelentkezz a Párbajra!

 Az ASIFA Hungary, a FISZ, az Illyés Művészeti Akadémia, az ÚjNautilus, a Pluralica és a Prizma filmművészetifolyóirat pályázatot hirdet íróknak és animációs tervezőknek alkotópárok létrehozására, valamint figura-, látványterv és képes forgatókönyv (storyboard) + animációs trailer vagy animatik elkészítésére az idén októberben először megrendezésre kerülő PRIMANIMA – Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál keretében.

A pályázat célja az írás és az animációs filmkészítés területei között – a már meglévő szellemi és munkakapcsolatok stabilizálása mellett – lehetőséget és találkozási felületet biztosítani fiatal, kezdő vagy már befutott szerzők, animációs filmesek közös, nem profitorientált (tehát alapvetően alkotási motivációtól vezérelt) együttműködéséhez.

Első menet – Vetítés, vita, versenyfelhívás: 2012. június 15. Fogasház 17.30

Kövesd a Párbajt a Facebookon! http://www.facebook.com/parbaj2012

Varga Zoltán tanulmánya az irodalom és az animáció kapcsolatáról a Párbaj apropóján: http://ujnautilus.info/varga-zoltan-szavakbol-rajzolt/

A pályázat részletes ismertetője június 16-tól érhető el a Párbaj Facebook-oldalán!

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!