Nincs kategorizálva

Ponyvaregény

Október 28. (csütörtök) 20:55, Filmbox HD
Aki nem látta, annak kötelező darab.

Mind a rendezőnek, mind a főszereplőknek fontos állomás ez filmes karrierjében. A történetre kár a cikket pazarolni, néhány bérgyilkos lehetetlen helyzetbe kerül, majd ki és be a másikba. A történet nem lenne elég a filmhez, ha nem lenne mellette Tarantino egészen egyedi humora és történetbeli csavarjai. A film ugyanis úgy kezdődik, hogy egy pár kifosztja a helyi büfé kasszáját. 140 percig nem is látjuk őket, csak a végén. Hiszen ugyanitt végződik. De ekkor már rájövünk, hogy tulajdonképpen ki se rabolják. Közte három különböző bérgyilkos sztori, amelyik itt-ott keresztezi egymást: Jules Winnfield-et (Samuel L. Jackson) csodás módon elkerüli egy golyó, így jó útra tér, Vincent Vega (John Travolta) viszont inkább a főnök feleségét szórakoztatja. A harmadik a bunyós Butch Coolidge (Bruce Willis), aki néha szintén odapörköl a golyószóróval. A csapat akcióit Arany Pálmával, forgatókönyvét pedig Oscar-díjjal jutalmazták.

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya