Nincs kategorizálva

Rekordbevétellel zárta első hetét a Skyfall című mozi Nagy-Britanniában

Rekordnak számító bevétellel zárta első hetét a 007  Skyfall című új James Bond-epizód Nagy-Britanniában.

Őfelsége leghíresebb filmbeli titkosügynökének újabb kalandja 32,7 millió fontos (11,5 milliárd forint) bevétellel zárta első hetét a szigetországban, túlszárnyalva az eddigi csúcstartó, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. című mozi sikerét.

„Az a tény, hogy a film egyre-másra dönti meg a rekordokat, egyrészt a készítők kemény munkájának, másrészt az immár ötvenéves múltra visszatekintő sorozat globális erejének csalhatatlan bizonyítéka”  mondta Gary Barber, az MGM filmstúdió elnök-vezérigazgatója.  

A 007-es ügynök 23. kalandja majdnem napra pontosan ötven évvel az első James Bond-film, az 1962-es Dr. No című mozi bemutatója után került a mozikba. 

A Skyfall október 26-án, pénteken debütált a szigetországban, és 20,1 millió fontos (7,1 milliárd forint) bevételt hozott az első hétvégéjén, maga mögé utasítva az összes eddigi epizódot és megszerezve a leglátogatottabb szombati film címét  adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

A 007-es ügynök szerepét immár harmadszorra magára öltő Daniel Craig további két Bond-filmre írt alá szerződést. A Sam Mendes által jegyzett mozi november 9-én érkezik az Egyesült Államok filmszínházaiba.

Nardai Dorina

Wehli-Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film. nardaidorina@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés