Nincs kategorizálva

Ridley Scott esete a Vatikánnal

Habár producerként az elmúlt időkben sok sikeres sorozatért volt felelős Ridley Scott (A férjem védelmében, Gyilkos számok), rendezőként már négy évtizede nem csillogtatta meg tehetségét a TV képernyőn – írja a /Film.

Ez jövőre megváltozik, hiszen éppen mostanában szerződött le az amerikai Showtime csatornával A Vatikán (The Vatican) című készülő sorozat első részének rendezésére. Nem csak Scott neve cseng jól a készítők közül, hiszen a forgatókönyvért a kétszeres Oscar-jelölt és négyszeres Emmy-jelölt Paul Attanasio felelős (aki többek közt A fedőneve: Donnie Brasco és A gömb forgatókönyvírója, továbbá a Doktor House producere volt), valamint David Zucker neve is felsejlik a listán (Top Secret, Csupasz pisztoly) mint executive producer.

A cím kevés töprengeni valót hagy azon, hogy vajon miről fog szólni a Vatikán, de hogy pontosítsuk, a leírás szerint egy „provokatív kortárs thriller a spiritualitásról, hatalomról és politikáról, valamint a modern kori ármányokról, amik a Katolikus egyház berkeiben zajlanak”.

Tekintve, hogy a megrendelő Showtime csatornán futó sorozatok főszereplői közt találunk sorozatgyilkost (Dexter), nőcsábászt (Kaliforgia), halálosan fáradt családapát (Shameless – Szégyentelenek) és korrupt pápát (Borgiák), valószínűleg a Vatikántól sem várhatjuk majd el, hogy tiszteletteljes módon mutatja meg a felszentelt intézményt. A korai kommentek máris a Maffiózókhoz hasonlítják, illetve az a széles körűen elterjedt nézet, hogy a sorozat bepillantást fog engedni a székesegyházat körüllengő misztériumba, valamint az ott uralkodó komplikált és interperszonális kapcsolati hálóba.

A Vatikán Scott listájának egyik utolsó bejegyzése, hiszen közben gőz erővel dolgozik a Cormac McCarthy-féle The Counseloron, valamint a Szárnyas fejvadász és a Prometheus folytatásán is.

Piller Mónika

Piller Mónika az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve dán szakon. Szakdolgozatát az izlandi filmek és a globalizáció témakörében írta. Specializációja a skandináv film, a dokumentumfilm és az animációs film. Jelenleg a Magyar Televíziónál dolgozik szerkesztő-riporterként.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!