Nincs kategorizálva

Robert De Niro újra taxisofőrködik a Titanicon

A 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált Paul Weitz Mocsokváros utcáin (Being Flynn) című filmjének magyarországi premierje nyitja április 12-én, csütörtökön az Uránia Nemzeti Filmszínházban.


Hirdetés

A filmben a kétszeres Oscar-díjas Robert De Niro a különc, nagydumás Jonathan Flynnt alakítja, aki elhagyja feleségét (a négyszeres Oscar-jelölt Julianne Moore) és gyermekét, Nicket (A család kicsi kincséből és a Vérző olajból ismert Paul Dano), majd börtönben köt ki, szabadulása után pedig évekig taxisofőrködik. Egyre többet iszik, egyre lejjebb csúszik, ám egy hirtelen ötlettől vezérelve tizennyolc év után felkeresi önmagát íróként kereső fiát. A Mocsokváros utcáin a szülő és gyermek közötti elszakíthatatlan kötelékek és kibékíthetetlen konfliktusok, apa és fia művészi törekvéseinek története, melyet közösen írnak.

Nick Flynn fiatal író, aki önmagát keresi. Hiányzik neki elhunyt anyja, Jody szeretetteljes személyisége, de apja, Jonathan még csak emlék sem, hiszen Nick 18 éve nem látta. Jonathan Flynn régóta úgy tekint magára, mint nagy íróra. Mióta elhagyta feleségét és gyermekét, a saját szabályai szerint éli az életét, végül börtönben kötött ki hamis csekkek beváltása miatt. Szabadulása után évekig taxisofőrködött, aztán az ivás és különc természete miatt elvesztette a munkáját. Amikor kilakoltatják, Jonathan egy hirtelen ötlettől vezérelve megkeresi Nicket, ám amilyen gyorsan felbukkant, olyan hirtelen el is tűnik újra. Nick egy hajléktalanszállón vállal munkát, ahol egy éjjel felbukkan Jonathan is, és ott akar éjszakázni.

A filmet április 19-től vetítik a magyar mozik, forgalmazza a Bing Bang Media.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!