Hírek Nincs kategorizálva

Roland Emmerich fehér házi akciófilmet forgat

Fehér házi akciófilmet forgat Roland Emmerich: a White House Down című produkció bő egy év múlva kerül a mozikba.

Az akció-thriller forgatókönyvét James Vanderbilt írja. A Drágán add az életed-jellegű filmben egy félkatonai csoport foglalja el a Fehér Házat. A Sony filmstúdió 2013. novemberére tervezi a film premierjét – osztotta meg értesülését a The Hollywood Reporter online kiadásában.

A forgatás a kanadai Montreálban kezdődik hamarosan. A szereposztásban olvasható James Woods, Maggie Gyllenhaal és az Alkonyat-trilógiából ismerős Rachelle Lefevre neve is. Lefevre a felmentő akciót vezető titkos ügynök (Channing Tatum) volt feleségét alakítja.

A német filmrendező, akinek nevéhez olyan produkciók fűződnek, mint a Godzilla, a Holnapután vagy a 2012, legutóbb Anonymus című Shakespeare-filmjével borzolta fel a kedélyeket. Hollywoodi hírek szerint mostanában többek között egyik legnagyobb kasszasikere, az 1996-ban bemutatott A függetlenség napja című sci-fije folytatását készíti elő.

Varga Gergő

2011-ben végeztem az ELTE Filmtudomány mesterképzésén, amit három szabadon bölcselkedő év előzött meg. Mindig is humán beállítottságúnak tartottam magam, de eleinte inkább az irodalom, mintsem a film vonzott. Első maradandó filmes élményeimet nem tudom olyan nagyságokhoz kötni, mint Bergman, Truffaut vagy Tarr Béla, sokkal inkább egy másik legenda, Jackie Chan akrobatikus mozdulatai derengnek fel. Egyetemi éveim alatt elképesztő iramban és mennyiségben szívtam magamba a nagy korszakok és a figyelemfelkeltő kortárs filmeket. Csillagjegyemhez hűen pedig mindenben megtaláltam az érdeklődésem. Több, mint egy éve írok a „'tekercsnek”, a szerkesztőség tagjai szemtanúi lehettek első publicisztikai lépéseimnek, és jó anyák és apák módjára noszogattak a helyes irány felé.

Filmek: Király Jenő kurzusai és írásai óta gyakorlatilag minden műfajban találok filozófai mélységet, mégis inkább a lelki vívódásokat kedvelem, mintsem a fizikai szenvedést. A horror így tehát kívül kell, hogy essen a rajongási zónán, bár a CGI technológiák előtti filmek maszkmesterei mindig is kivívták a tiszteletemet. A Távol-Keletről több alkotás is megérintett Ki-duk Kim gyakorlatilag bármelyik filmkölteménye, Chan-wook Park agresszív, brutális, mégis káprázatos thrillerjei. John Woo otthon és később az USA-ban rendezett akciómozijai. De a magyar filmgyártás Latabárja legalább annyira képes megnevettetni, mint az állati nyomozó Jim Carrey-je. A hatvanas-hetvenes évek magyar filmművészete pedig elképesztő műveket termelt ki!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com