Nincs kategorizálva

Salma Hayek gyökerei és nyugdíja

Felháborodott Salma Hayek, mert a német Vogue-nak adott interjújába félreérthető kijelentés csúszott, a színésznő szerint bizonyára fordítási hiba miatt.

Az inkriminált szöveg így szól: Jó volt mexikói drogkartell-főnököt játszani a Vadállatok című akcióthrillerben, mert már alig emlékszem, milyen érzés mexikóinak lenni. Az életem rengeteget változott.

Salma először a sajtósa útján cáfolta, hogy ezt mondta volna, most pedig közleményt adott ki a félreértések eloszlatására. Ebben kijelenti, hogy nagyon büszke mexikói gyökereire, kislányát is ebben a szellemben neveli, és soha nem volt szándékában megsérteni a mexikói embereket.

A színésznő pályafutása kezdetén mexikói szappanoperák sztárja volt, ő azonban Hollywoodba vágyott. A kilencvenes évek közepén kezdett komolyabb szerepeket kapni amerikai filmekben. Lehetőségeit behatárolta akcentusa, mert tökéletes amerikai angolság nélkül csak egzotikus szerepeket lehet kapni Hollywoodban. Salma ennek ellenére nem csupán bevándorlókat vagy vadnyugati banditákat játszhat, igaz, Oscarját pont egy mexikói szerepért kapta (Frida).

Egyébként ha nincs Oliver Stone, a visszavonulást fontolgató Salma Hayek már a nyugdíjasok életét élné. No nem a kisnyugdíjasokét, hiszen a színésznő több mint tíz éve sikeres producer is, férje ráadásul Franciaország egyik leggazdagabb embere. A luxus királyának is becézett Francois-Henri Pinault cégcsoportjának tulajdonában van többek között a Gucci és a Puma, valamint a Christie’s aukciós ház. Éppen a francia milliárdos beszélte rá a mexikói származású színésznőt, hogy vállalja el a Vadállatok egyik főszerepét. Testhezálló feladat volt: egy mexikói drogkartell főnökasszonyát kellett eljátszania. Ilyen szerep nem esik be mindennap az ablakon – mondja a 45 éves színésznő. – Roppant szórakoztatónak találtam, és igaza volt a férjemnek: Oliver miatt mindenképpen érdemes volt elvállalnom.

A Vadállatok az amerikai-mexikói drogháború poklába kalauzolja a nézőt. Három oldal harcát mutatja be: kaliforniai kendertermesztők küzdenek a mexikói kartellel, középen pedig egy korrupt zsaru (John Travolta) próbálja megsütni a maga pecsenyéjét.

Pásztor Balázs

Pásztor Balázs

Pásztor Balázs újságíró, szerkesztő, tanár, édesapa. A kamera túloldalán is előfordul – ismeretterjesztő és dokumentumfilmek készítésébe kóstolt bele. Az okos és többrétegű filmeket kedveli, de a humor is fontos számára – a filmekben és az életben is.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..