Nincs kategorizálva

Sára Sándor filmje DVD-n is

Feldobott kőÚjabb magyar film jelenik meg DVD-n. Ezúttal Sára Sándor Feldobott kő című művét vihetjük haza.

A MaNDA legújabb DVD-kiadványa Sára Sándor első nagyjátékfilmje, az 1968-ban készült Feldobott kő. Sára Sándor mellett a film forgatókönyvírója, Kósa Ferenc és Balázsovits Lajos színművész is részt vettek az ezt bevezető beszélgetésen az Urániában. A moderátor, Fazekas Eszter kiadványszerkesztő a film születéséről és korai korszakáról kérdezte Sára Sándort, aki mesélt gyerekkorának meghatározó élményeiről, Kósával és Balázsovits Lajossal kialakult kapcsolatáról, valamint a film bemutatásának nehézségeiről.

Fazekas Eszter beszélt a Feldobott kőhöz hasonló értékes filmkópiák digitalizálásának és megőrzésének fontosságáról, valamint az anyagi nehézségekről is. Az intézet jóval kevesebb támogatást kap ugyanis, mint amennyire szüksége volna ahhoz, hogy a nagy értékkel bíró magyar filmeket digitalizálhassa. Így egyelőre sokkal kevesebb DVD-t adnak ki, mint amennyit szeretnének.

Címkék
Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya