Nincs kategorizálva

Sára Sándor filmje DVD-n is

Feldobott kőÚjabb magyar film jelenik meg DVD-n. Ezúttal Sára Sándor Feldobott kő című művét vihetjük haza.

A MaNDA legújabb DVD-kiadványa Sára Sándor első nagyjátékfilmje, az 1968-ban készült Feldobott kő. Sára Sándor mellett a film forgatókönyvírója, Kósa Ferenc és Balázsovits Lajos színművész is részt vettek az ezt bevezető beszélgetésen az Urániában. A moderátor, Fazekas Eszter kiadványszerkesztő a film születéséről és korai korszakáról kérdezte Sára Sándort, aki mesélt gyerekkorának meghatározó élményeiről, Kósával és Balázsovits Lajossal kialakult kapcsolatáról, valamint a film bemutatásának nehézségeiről.

Fazekas Eszter beszélt a Feldobott kőhöz hasonló értékes filmkópiák digitalizálásának és megőrzésének fontosságáról, valamint az anyagi nehézségekről is. Az intézet jóval kevesebb támogatást kap ugyanis, mint amennyire szüksége volna ahhoz, hogy a nagy értékkel bíró magyar filmeket digitalizálhassa. Így egyelőre sokkal kevesebb DVD-t adnak ki, mint amennyit szeretnének.

Címkék
Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya