Nincs kategorizálva

Sophie Marceau az MTVA-moziban

A boldogság sosem jár egyedül - Sophie Marceau

Filmforgalmazóként debütál októberben az MTVA: A boldogság sosem jár egyedül című, Sophie Marceau főszereplésével forgatott francia romantikus vígjáték lesz a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) első, mozikban is forgalmazott filmje.

Az MTVA közleménye szerint a francia vígjáték október 4-én kerül a mozikba. A Franciaországban nagy sikerrel játszott, valamint Belgiumban, Spanyolországban és Németországban is bemutatott produkcióban Marceau háromgyerekes elvált anyaként keresi az igazi szerelmet. A film vetítése több mint húsz moziban kezdődik meg. A magyar szinkron olyan ismert és kiváló hazai színészek közreműködésével készült, mint Kökényessy Ági és Háda János.

Az MTVA értékalapú, családi filmeket akar forgalmazni a mozikban. A filmeket később DVD-n is megjelenteti, és az alkotásokkal a közszolgálati csatornák műsorában is találkozhatnak a nézők. „A forgalmazói szándékot erősíti, hogy a tévésugárzási jogok megvétele mellett – ár-érték arányban – jobban megéri egy jól csengő címmel forgalmazott nemzetközi film valamennyi jogát megvásárolni” – áll a közleményben.

Az MTVA évek óta vesz részt nemzetközi filmvásárokon és vásárolja a közmédia számára a minőségi mozgóképeket, tévésorozatokat és játékfilmeket. A MOKÉP feladatait átvállalva tavaly augusztus óta DVD-kiadással is foglalkozik. Gondozásában számos népszerű mesesorozat – köztük a Frakk, a Dörmögőék kalandjai és a Vackor – jelent meg, továbbá több ismert magyar játékfilm is, mint az Indul a bakterház, A koppányi aga testamentuma, az Ábel a rengetegben vagy a Bánk bán.

Pásztor Balázs

Pásztor Balázs újságíró, szerkesztő, tanár, édesapa. A kamera túloldalán is előfordul – ismeretterjesztő és dokumentumfilmek készítésébe kóstolt bele. Az okos és többrétegű filmeket kedveli, de a humor is fontos számára – a filmekben és az életben is.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!