Nincs kategorizálva

Szemtől szemben

Személyes véleményem szerint a legnagyszerűbb akció-krimi, amit amerikai rendező valaha készített.

Nem, nem mondtam nagyot, sokan osztják a fenti véleményt. Ha csak belegondolunk: Robert De Niro és Al Pacino egymás ellen… De a Szemtől szemben még akkor is a műfaj csúcsán helyezkedne el, ha kisebb géniuszok alakítanák a megszállott zsarut és a higgadt bűnözőt, ha nem feszülne egymásnak két ennyire erős személyiség, amíg kettejük párharcából csak egy marad élve.

Michael Mann rendező a precíz, reális filmek szakértője. Nem sötétíti el a filmet a noire felé, és nem hígítja fel bárlátogatós-sztriptíztáncosnős-autósüldözős krimilimonádévá. A legfilmszerűbb valóság feszes, nagyon stílusos bemutatása teszi a Szemtől szemben majdnem három óráját minden kritérium szerint első osztályú moziélménnyé.

Michael Mann, Robert De Niro és Al Pacino is elkövetett egypár kérdéses értékű munkát az utóbbi időkben. De a Szemtől szemben karrierjük, tehetségük, erejük csúcsán mutatja mindhármukat. Ritka pillanat a mozitörténetben, valóban kihagyhatatlan.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com