Nincs kategorizálva

Színpadi musical készül A Faun labirintusából

A faun labirintusa

Guillermo del Toro 2006-os fantasy drámája, A Faun labirintusa színpadi musicalként is napvilágot lát – írja a Deadline. A rendező és Jeremy Ungar már megírták a darabot, amely Franco tábornok egy elvetemült tisztjének mostohalányát állítja az 1944-ben játszódó cselekmény középpontjába. A kislány az ijesztő környezetből egy különféle lényekkel teli fantáziavilágba menekül. A dalszövegek megírására Paul Williamset szerződtették le, a zenét pedig a kétszeres Oscar-díjas Gustavo Santaolalla (Túl a barátságon, Bábel) szerzi.

Del Toro négy éven keresztül kereste a szövegírókat, rendezőket és zeneszerzőket a darabhoz, s most végre úgy tűnik, elégedetten kezdhet neki a megvalósításnak. „Becsülöm és szeretem Gustavót, Paul pedig A Paradicsom fantomjához megírta a tökéletes albumot, amelyet évtizedeken át szerettem.” – nyilatkozta a Faun labirintusáért Oscar-díjra jelölt mexikói filmrendező.

Santaolalla szintén lelkesédését fejezte ki a projekttel kapcsolatban: „Nagyon izgatott vagyok, hogy zenére és dalokra fordíthatom le Guillermo varázslatos látomását. Olyan régóta vagyok rajongója Guillermónak és Paulnak, hogy a közös munka egy beteljesült álommal ér fel számomra.”

Számos sikeres színdarab (The Boy from Oz, The Pillowman, Frost/Nixon) és jelen projekt producere, Robert Fox is kommentálta a hírt: „Izgatott vagyok, hogy lehetőségünk támadt Guillermóval és a remekül összerakott csapattal dolgozni, akikkel ezt a csodálatos filmet, A Faun labirintusát musicalként színpadra vihetjük.”

Szűcs Tamás

Szűcs Tamás a Corvinus Egyetemen végzett kommunikáció szakot és az ELTE-n filmelmélet és -történet szakot. Korábban a Filmtekercs hírrovatának vezetője volt, jelenleg kommunikációs tanácsadó egy PR ügynökségnél. Specializációja Hollywood, a közel-keleti filmek, az amerikai talk showk és sitcomok.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!