Nincs kategorizálva

Szolidaritás Jafar Panahiért

Az idei Berlini Filmfesztivál szolidaritási napot szervez az idén januárban 6 évre börtönbe zárt világhírű iráni filmrendező, Jafar Panahiért. Ehhez csatlakozik budapesti rendezvényével a Cirko Film, amelyről most mi is hírt adunk.
A Cirko Film – Másképp Alapítvány Jafar Panahi 4 filmjét forgalmazta az elmúlt évek során, nem csak művészi értékük, hanem küldetésük okán is, hiszen az iráni társadalom által elnyomott rétegek problémái foglalkoztatják a rendezőt.
Filmjei Velencében és Berlinben is díjakat nyertek, nemzetközi elismertségükhöz nem férhet kétség.
Bizonyára értesültél róla, hogy Jafar Panahit idén januárban 6 év börtön büntetésre és 20 év alkotástól való eltiltásra ítélték rendszer-ellenes tevékenység vádjával. A nemzetközi felháborodást kiváltó intézkedés ellen számos emberi jogi szervezet és filmszakmai plénum tiltakozik.
A Berlini Filmfesztivál idén február 11-én úgynevezett szolidaritási napot szervez. Ehhez csatlakozunk mi is és várunk mindenkit, aki az együttérzését szeretné kifejezni február 11-én este 8 órára az Uránia moziba.
A kör című film levetítése előtt egy rövid előadást hallgathatunk meg az iráni társadalomról és kulturális életről.
A vetítéshez angol szinkrontolmácsolást is biztosítunk.
Gyere és fejezd ki Te is az együttérzésed!
A program ingyenes, mindenkit szeretettel várunk.
Üdvözlettel,
A Cirko csapat

Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya