Nincs kategorizálva

Tervek és bonyoldalmak a Lucasfilm megvásárlása körül

Ahogy arról tegnap éjjel beszámoltunk, a Disney gigacég 4,05 milliárd dollárért felvásárolta a Lucasfilmet, és rögtön be is jelentette, hogy 2015-re elkészíti a Star Wars hetedik részét. Aztán két-három évente egy-egy újabbat. Az üzlet azonban nem volt olyan egyszerű, mint aminek látszott, bőven maradtak még tisztázatlan kérdések és pontosításra váró tervek a rajongókat élesen megosztó vásárlás körül.

A Disney méretére és ambícióira valóban már csak a hatalmas szó elégséges. Miután 2006-ban felvásárolta Pixar animációs stúdiót, 2009-ben pedig a Marvel Entertainmentet, tegnap elkezdődött a Lucasfilm magába olvasztása is. Az nem kétséges, hogy a cég fejesei tudják, mit lehet az új szerzeménnyel csinálni. A Hollywood Reporter és az Entertainment Weekly egyaránt arról tudósítanak, hogy Robert Iger vezérigazgató tervei között szerepel a Star Wars jelenlétének megerősítése olyan másodlagos piacokon, mint a televízió és a házimozi, a Disney vidámparkjai és természetesen a játékpiac. A számtalan dolgot magában foglaló Star Wars merchandise-t a Marvel mintájára Amerikán kívüli, nemzetközi viszonylatban szeretné megerősíteni. Megtudtuk továbbá azt is, hogy a Disney nyolc-tíz filmet igyekszik ezután kiadni évente, ebből egy Pixar, egy vagy kettő a Marvel és szintén egy a Lucasfilm műhelyében készülne.

Az Indiewire és a Hollywood Reporter információi szerint rögtön egy komoly akadályok is gördültek a friss tulajdonos Disney elé. A korábbi hat Csillagok háborúja film (mozis és házimozis) forgalmazási jogait ugyanis Lucas korábban már eladta a 20th Century Fox-nak egészen 2020-ig. A klónok támadása és A sithek bosszúja 3D változatai egyelőre az ütemezett terv szerint kerülnek moziba a Fox égisze alatt, de a jövőre nézve ez mindenképpen egy megoldandó problémát jelent a Disneynek. Nem valószínű, hogy hajlandóak 8 évet várni, míg visszaszállnak rájuk a jogok, mert addig semmilyen boxset-et vagy gyűjtői kiadást nem adhatnak ki a korábbi részekből. A felvásárlással nehéz helyzetbe került a Cartoon Network népszerű, Star Wars – A klónok háborúja című animációs sorozata is, ami jelenleg a Disney vetélytárs Time Warner kezében van.

Avatar

Horváth Balázs

Még nem írt bemutatkozást, de hamarosan fog, megígérjük.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya