Nincs kategorizálva

Thelma és Louise

A Thema és Louise még azokból az időkből való, amikor Ridley Scottot nem legyintette meg a megalománia, és a filmjei semmi másról nem szóltak, csak az emberi lélekről. Egy igazi klasszikus a parádés Susan Sarandonnal és Geena Davis-szel és a még friss hús Brad Pittel.

Kemény film a Thelma és Louise, főleg azoknak a nőknek, akik hajlandóak belegondoloni, miről is szól ez a történet. Két barátnő szeretné kiengedni a fáradt gőzt, a kellemesnek induló este azonban tragédiába fullad. Amikor egy férfi megpróbálja megerőszakolni Thelmát, Louise agyonlövi a pasast. Egy sarkaiból kifordult világban kezdi ámokfutását a két elkeseredett nő, akiknek a története nem érhet vidám véget.

A forgatókönyvéért Golden Globe és Oscar-díjat is nyert alkotás igazi alapdarab, amit mindenkinek látni kell, ha tudnia akarja, hol az a bizonyos határ, és mikor és hogyan szokta az ember átlépni.

 


Thelma és Louise
(Thelma and Louise)
1991

rendező: Ridley Scott
forgatókönyvíró: Callie Khouri
zeneszerzõ: Hans Zimmer

szereplők:
Susan Sarandon (Louise Sawyer)
Geena Davis (Thelma Dickinson)
Harvey Keitel (Hal Slocumb)
Brad Pitt (J.D.)
Michael Madsen (Jimmy)

Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya