Nincs kategorizálva

Tim Burton rendezi a Vándorsólyom kisasszonyt

Ransom Riggs világsikerű regényéből film készül, a jogokat a 20th Century Fox szerezte meg. A rendező Tim Burton, aki számos nagy sikerű filmet készített, többek között az Ed Wood, a Támad a Mars!, A majmok bolygója, az Ollókezű Edward, a Nagy hal, a Charlie és a csokigyár filmeket jegyzi.

Forgatókönyvíró: Jane Goldman, az X-Men: Az elsők, Az adósság, Ha/Ver filmek írója. Dylan Clark és Peter Chernin (A majmok bolygója: Lázadás) és Jeno Topping (Charlie angyalai, Charlie angyalai: Teljes gázzal) lesznek a projekt producerei.
A filmet várhatóan 2013 második felében mutatják be az Egyesült Államokban.

A deadline.com weboldal tudósítása szerint a könyvcím alapján azt is gondolhatnánk, hogy ez egy régi Tim Burton film, de nem! Burton: „Ez a cím egészen úgy hangzik, mintha én találtam volna ki a 90-es években, amikor még írogattam mindenfélét. Várjon, megnézem a jegyzeteimet – majd levesz egy óriási könyvet a polcról és kinyitja a halálfejes lakatot rajta. Nem, tévedtem, ezt tényleg nem én írtam.” A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című regényt valójában Ransom Riggs írta több tucat kifakult korabeli kép alapján, amelyek fura, néha ijesztő, de mindenképpen meghökkentő alakokat ábrázolnak. A könyv jogait, amely 2011 júniusában jelent meg az Egyesült Államokban eddig 30 országba adták el, és 27. hete szerepel a New York Times Best-Seller listáján.

A Kossuth Kiadó 2011. november 9-én jelentette meg és jelenleg is a hazai sikerlisták élén áll, a könyv elektronikus formában is kapható. Különleges, izgalmas regény, amelynek a története különböző korokból és különböző emberektől származó réges-régi fényképekre épül.

Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya