Nincs kategorizálva

Tom Hanks ezúttal a Broadwayn próbál szerencsét

TomHanks135995576Tom Hanks sokféle szerepben feltűnt már a vásznon: harcolt Normandia partjain, a szárazföld egyik végétől a másikig kocogott és vissza, és volt AIDS fertőzött is. De most a Ryan közlegény megmentése, a Forrest Gump és a Philadelphia kétszeres Oscar-díjas sztárja egy igazán nagy kihívással áll szemben: 56 évesen, életében először a Brodwayn fog feltűnni – írja a The Independent.

Hanks április 1-én, a Nora Ephron novellájából készült Lucky Guyban fog debütálni a Broadhurst Színház színpadán. A Lucky Guy Mike McAlary, a ’80-as és ’90-es években a New York Daily Newsnál dolgozó újságíró életét mutatja be. McAlary nyíltan írt a rendőri korrupcióról, és 1998-ban Pulitzer-díjat kapott, amiért leleplezte a NYPD hibás eljárását az ártatlanul elítélt Abner Louima ügyében. McAlary egy évvel később, 41 évesen hunyt el rákban. Életéről egy másik darab is szól, a The Wood.

Az új produkcióban Tom Hanks az újságíró szerepében lép színpadra, feleségét pedig Maura Tierney alakítja. 1979 óta ez lesz az első színpadi szerepe, akkor a New York-i Riverside Shakespeare Company The Mandrake című darabjában szerepelt. Tom Hanks egyébként egy californiai iskolában tanulta a színházi színészetet, és az ohioi Great Lakes Színház fesztivál dolgozója volt. „Annak idején sok időt töltöttem a színházba járással – nyilatkozta egyszer a főiskolai évekről – egyszerűen beültem a kocsiba, megvettem magamnak a jegyet, leültem a helyemre, elolvastam a programfüzetet, és teljesen belemerültem a darabba. Tényleg sok időt töltöttem így, Brechtet, Tennessee Williamset, Ibsent és hasonlókat nézve.”

Legutóbb Hanks állt be a Brodwayn szerencsét próbáló hollywoodi színészek sorába, de előtte például felbukkant Scarlett Johansson a Macska a forró bádogtetőn női főszereplőjeként, míg az Oscar-jelölt Jessica Chastain épp befejezte a The Heiressben való szereplését. Bradley Cooper – aki a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díj várományosai közé tartozik a Napos oldalban nyújtott alakításáért – pedig állítólag nagyon szeretné eljátszani az Elefántember címszerepét.

A filmsztárok színpadon való egyre gyakoribb felbukkanása elkerülhetetlenül hatással van a gázsijukra is. Hugh Jackman és Daniel Craig 2009-ben heti 120 000 dollárt kapott a 12 hétig műsoron levő A Steady Rainért, Al Pacino pedig a heti 125 ezres fizetést érte el. Tom Hanks állítólag 75 000 dollárral indít, plusz a bevétel 12,5 százalékát. A 15 hétig műsorra tűzött előadásra egy jegy ára akár 350 dollár is lehet.

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés