Nincs kategorizálva

Török Ferenc Csányi Sándorral forgat

Török Ferenc a napokban kezdte el harmadik tévéfilmje, az Apacsok forgatását, melyben olyan neves színművészek játszanak majd, mint Csányi Sándor, Szervét Tibor, Csomós Mari és Bálint András. A forgatókönyv Bereményi Géza és Kovács Krisztina azonos című drámájából készült.

A film – a tervek szerint – idén ősszel a televíziós bemutató előtt mozis forgalmazásba is kerül. Az alkotás másrészről Cseh Tamásnak is emléket kíván állítani, aki közismerten a magyarországi indián életmód egyik legnagyobb „törzsfőnöke” volt.
A budapesti Corvin tetőn kialakított alkalmi stúdióban a napokban kezdte el Török Ferenc új tv-játéka, az Apacsok forgatását. A Bereményi Géza és Kovács Krisztina azonos című drámáján alapuló forgatókönyv a 40-es évekig visszanyúló magyar indián-mozgalmak egy szakaszát eleveníti fel. A történet egy izgalmas politikai krimi, egyfajta besúgó-sztori, mely napjainkban kezdődik, de visszanyúlik 1961-ig, a korai Kádár-korszakig.

A film alapjául szolgáló színdarabot tavaly márciusban mutatta be a fővárosi Radnóti Színház, amely a MMKA, az OKM, a TV2, a Libri és az OTP mellett a Katapult Film produkciójában készült alkotás egyik fő támogatója is egyben.  A film producerei Bálint András és Angelusz Iván. A főbb szerepekben olyan színművészek játszanak majd, mint Csányi Sándor, Szervét Tibor, Csomós Mari, Bálint András, Gazsó György, Schneider Zoltán, Vajdai Vilmos, Wéber Kata, Marjai Virág vagy a Moszkva térből ismert főszereplő-páros: Karalyos Gábor és Balla Eszter. A díszleteket Stark Attila street-art művész és Gauder Áron készítik, a film zeneszerzője Zságer Balázs. Az Apacsok Cseh Tamásnak állít emléket, így az ő dalaiból is elhangzik majd néhány.

Az Apacsok Török Ferenc harmadik tévéjátéka. A korábbi mindkét alkotása, a Csodálatos vadállatok és a Koccanások is díjat nyert a Magyar Filmszemlén. A tervek szerint a filmet idén ősszel láthatja majd a közönség először a mozikban, majd pedig a TV2 tűzi műsorára, vélhetően 2010. október 23-án.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com